Promotie Cis Vrijmoeth


Cis Vrijmoeth Tijdig identificeren van de behoefte aan palliatieve zorg

De aandacht voor goede palliatieve zorg voor patiënten met een verstandelijke beperking is de afgelopen jaren gegroeid. Dat is nodig, omdat er een achterstand is in kennis en producten die beschikbaar zijn.

lees meer

Cis Vrijmoeth Tijdig identificeren van de behoefte aan palliatieve zorg

De aandacht voor goede palliatieve zorg voor patiƫnten met een verstandelijke beperking is de afgelopen jaren gegroeid. Dat is nodig, omdat er een achterstand is in kennis en producten die beschikbaar zijn. De specifieke zorgkenmerken van deze doelgroep maken dat bestaande kennis en producten beperkt toepasbaar zijn. Om goede palliatieve zorg te kunnen leveren is het belangrijk dat zorgverleners de behoefte aan deze zorg tijdig kunnen signaleren. Dit blijkt in de zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen een knelpunt te zijn. Vrijmoeth springt hierop in en beschrijft de ontwikkeling en het testen van PALLI: een bruikbaar hulpmiddel (checklist) dat zorgverleners voor deze doelgroep hierbij ondersteunt. PALLI is ontwikkeld met behulp van kennis uit de dagelijkse zorg en getoetst op toepasbaarheid, haalbaarheid en validiteit. Inzet van PALLI is een waardevolle toevoeging voor het behouden of verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met verstandelijke beperkingen in deze levensfase.

Titel proefschrift: Timely identification of people with intellectual disabilities in need of palliative care

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 13 maart 2018
  • Tijd: 16.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Cis Vrijmoeth (1989) studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht en behaalde in 2011 zijn Master diploma.

lees meer

Over de promovendus

Cis Vrijmoeth (1989) studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht en behaalde in 2011 zijn Master diploma. Bovenstaand onderzoek voerde hij in eerste instantie uit op de afdeling Geneeskunde voor Verstandelijk Gehandicapten (afdeling Huisartsgeneeskunde) van het Erasmus MC en later op de afdeling Geneeskunde voor Mensen met Verstandelijke Beperkingen (afdeling Eerstelijnsgeneeskunde) van het Radboudumc. Momenteel werkt hij als gedragswetenschapper bij ‘s Heeren Loo, een zorgorganisatie voor mensen met verstandelijke beperkingen.
 


Promotor

  • Promotor: Prof. dr. Pim Assendelft & Prof. dr. Kris Vissers
  • Co-promotor: dr. Marieke Groot & dr. Michael Echteld (Avans Hogeschool)

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910.

persvoorlichters
inloggen