Agenda Promotie Janine Hidding

Janine Hidding Arm- en schouderfunctie bij borstkanker

Door de effectieve behandeling van borstkanker overleven veel patiënten langer.

lees meer

Janine Hidding Arm- en schouderfunctie bij borstkanker

Door de effectieve behandeling van borstkanker overleven veel patiënten langer. Met de resultaten van de systematische review over de bijwerkingen van de medische behandelingen zijn patiënten met borstkanker tijdens en na de behandeling te informeren. Lymfoedeem is goed te meten met de waterbak, het meetlint en de perometer (die het volume meet met haaks op elkaar staande infrarood stralen). Het meest nauwkeurige resultaat geeft een meting met een waterbak en een weegschaal. Voor patiënten met risico op lymfoedeem kan beginnend lymfoedeem worden vastgesteld door beide armen op één plaats te meten. Patiënten met borstkanker, die adjuvant behandeld worden met docetaxel, doxorubicin and cyclophosphamide (TAC), hebben een groot risico om direct na de chemotherapie lymfoedeem te ontwikkelen, vooral als bij hen de okselklieren zijn verwijderd. Het is aan te raden deze patiënten na de chemotherapie te volgen om lymfoedeem in een vroeg stadium vast te kunnen stellen.

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 18 december 2018
  • Tijd: 12.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Janine Hidding (1955) behaalde in 2003 haar Masterdiploma Physiotherapy aan de Katholieke Universiteit Leuven, België.

lees meer

Over de promovendus

Janine Hidding (1955) behaalde in 2003 haar Masterdiploma Physiotherapy aan de Katholieke Universiteit Leuven, België. Bovenstaand onderzoek voerde zij uit binnen het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS). Ze werkt momenteel als hoofddocent bij de Master Specialized Oncologic Physical Therapy van Avans+ in Breda en als oncologiefysiotherapeut bij de Groepspraktijk voor Fysiotherapie Deventer.

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. M.W.G. Nijhuis-Van der Sanden, prof. dr. H.W.M. Laarhoven
  • Co-promotor(s): prof. dr. P.J. van der Wees dr. C.H.G. Beurskens

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters
  • Snel naar