Jinlong Shao De antibacteriële werking van biomaterialen met zilver

Jinlong Shao onderzocht het gebruik van zilver om de antibacteriële werking van biomaterialen te verbeteren. De biomaterialen die zilver bevatten, gaven dit langdurig af. Hierdoor waren de biomaterialen in staat bacteriën te doden. In muismodellen bleken de biomaterialen met zilver veilig: ze leidden niet tot ontsteking of verschil in helingscapaciteit van huidwonden, vergeleken met biomaterialen zonder zilver. Omdat het ontwerp van medische hulpmiddelen grotendeels bepaald wordt door de toepassing, moet de antibacteriële werking altijd getest worden voor de specifieke toepassing, en voor de lokale situatie. Shao’s onderzoek is een eerste stap voor het gebruik van biomaterialen met zilver. Meer onderzoek is nodig om de voordelen van biomaterialen met zilver voor klinische toepassingen in mensen te bewijzen.
 
Agenda Promotie Jinlong Shao

Jinlong Shao De antibacteriële werking van biomaterialen met zilver

Jinlong Shao onderzocht het gebruik van zilver om de antibacteriële werking van biomaterialen te verbeteren.

lees meer

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 10 december 2018
  • Tijd: 12.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Jinlong Shao (1989) behaalde in 2014 zijn Masterdiploma in de tandheelkunde cum laude, van Shandong University (Jinan, China).

lees meer

Over de promovendus

Jinlong Shao (1989) behaalde in 2014 zijn Masterdiploma in de tandheelkunde cum laude, van Shandong University (Jinan, China). Bovenstaand onderzoek voerde hij uit bij de afdeling Tandheelkunde van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Health Sciences. Hij zal zijn wetenschappelijke carrière voortzetten in China.

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. J.A. Jansen
  • Co-promotor(s): dr. F. Yang en dr. X.F. Walboomers

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters
  • Snel naar