Promotie / Oratie Jop Jans


Jop Jans De afweer tegen RSV infecties bij pasgeborenen en kinderen

Respiratoir syncytieel virus (RSV) is een belangrijke verwekker van luchtweginfecties. In dit proefschrift worden de aangeboren en de verworven afweer tegen RSV bestudeerd.

lees meer

Jop Jans De afweer tegen RSV infecties bij pasgeborenen en kinderen

Respiratoir syncytieel virus (RSV) is een belangrijke verwekker van luchtweginfecties. In dit proefschrift worden de aangeboren en de verworven afweer tegen RSV bestudeerd. RSV remt de verworven afweer van volwassenen, terwijl dit bij pasgeborenen niet of nauwelijks gebeurt. Daarnaast is de receptor HLA-DR in mindere mate aanwezig bij ernstige RSV infecties, wat betekent dat kinderen met een RSV infectie mogelijk ernstig ziek worden als het aangeboren afweersysteem niet goed functioneert.

Titel proefschrift: Immunity against RSV infections: monocytes and interferon beta as regulators of the immune response in newborns and infants

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 26 januari 2018
  • Tijd: 12.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Jop Jans (1987) is momenteel arts in opleiding tot kinderarts bij het Sophia Kinderziekenhuis/Eramus Medisch Centrum te Rotterdam.

lees meer

Over de promovendus

Jop Jans (1987) behaalde in 2012 zijn artsendiploma aan de Radboud Universiteit. Bovenstaand onderzoek voerde hij uit bij de afdeling Laboratorium Kinderinfectieziekten van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Molecular Life Sciences, en bij het Levy Laboratory van Harvard Medical School/Boston Children's Hospital. Momenteel is hij arts in opleiding tot kinderarts bij het Sophia Kinderziekenhuis/Eramus Medisch Centrum te Rotterdam.


Promotor

  • Promotor: prof. dr. R. de Groot
  • Co-promotor: dr. G. Ferwerda en Dr. M.I. de Jonge

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910.

persvoorlichters
inloggen