Agenda Promotie Marion van der Kolk

Marion van der Kolk Ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpaden bij hoog-risico chirurgie

Marion van der Kolk onderzocht of het mogelijk is om door verpleegkundigen aangestuurde zorgpaden te ontwikkelen en te implementeren voor hartchirurgische patiënten op de Intensive Care.

lees meer

Marion van der Kolk Ontwikkeling, implementatie en evaluatie van zorgpaden bij hoog-risico chirurgie

Zorgpaden zijn ontwikkeld om optimale zorg te geven aan een specifieke patiëntengroep, en om verschillen in zorg tussen individuele patiënten en individuele zorgverleners weg te nemen. Marion van der Kolk onderzocht of het mogelijk is om door verpleegkundigen aangestuurde zorgpaden te ontwikkelen en te implementeren voor hartchirurgische patiënten op de Intensive Care. Van der Kolk beschrijft daarnaast zorgpaden voor andere hoog-risico chirurgie op de Intensive Care, zoals pancreaschirurgie en slokdarmchirurgie, met het zorgpad van de hartchirurgie als voorbeeld. Zij toont aan dat IC-verpleegkundigen acties volgens het protocol sneller starten en dat de uitkomsten beter waren als een patiënt volgens een zorgpad werd behandeld. Van der Kolk merkte op dat in de loop van de jaren meer patiënten (ook patiënten met een hoog risico op complicaties) volgens het zorgpad werden behandeld en de uitkomsten verbeterden.

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 15 november 2018
  • Tijd: 16.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Marion van der Kolk (1963) behaalde cum laude haar diploma Geneeskunde in Groningen.

lees meer

Over de promovendus

Marion van der Kolk (1963) behaalde cum laude haar diploma Geneeskunde in Groningen. Bovenstaand onderzoek voerde zij uit op de afdelingen Intensive Care en Heelkunde van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute of Health Sciences. In 2018 is zij aangesteld als Clinical Leader en voorzitter van het kernprojectteam (her)ontwikkeling zorgpaden van het Radboudumc.
 

Promotor

  • Promotors: prof. dr. P. Pickkers en prof. dr. C.J.H.M van Laarhoven
  • Co-promotor: dr. M. van den Boogaard

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters
  • Snel naar