Agenda Promotie Ruud Leijendekkers

Ruud Leijendekkers De voordelen van botverankerde beenprotheses

Ruud Leijendekkers beschrijft het behandeltraject voor personen met zo’n botverankerde prothese. Ook onderzocht hij de potentiële gezondheidsvoordelen hiervan in personen die voorheen een kokerprothese gebruikten.

lees meer

Ruud Leijendekkers De voordelen van botverankerde beenprotheses

Personen met een beenamputatie die hun mobiliteit willen herwinnen zijn over het algemeen afhankelijk van een kokerprothese. Van de prothesegebruikers heeft echter meer dan de helft last van chronische huidproblemen en pijn als gevolg van deze koker. Dit leidt tot een verminderd gebruik van de prothese en een lagere kwaliteit van leven. Door de prothese direct aan het bot te bevestigen wordt de koker overbodig.
Ruud Leijendekkers beschrijft het behandeltraject voor personen met zo’n botverankerde prothese. Ook onderzocht hij de potentiële gezondheidsvoordelen hiervan in personen die voorheen een kokerprothese gebruikten. Leijendekkers benadrukt het belang van onderzoek naar functionele uitkomsten op het gebied van botverankerde protheses. Hij concludeert dat het gebruik van botverankerde protheses een positief effect heeft voor de meerderheid van de personen met kokergerelateerde problemen. Zo leidt een botverankerde prothese tot een groter prothesecomfort, meer gebruik van de prothese en een toename van de kwaliteit van leven. De verhouding tussen deze gezondheidsvoordelen en de complicaties lijkt gunstig.

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 15 februari 2019
  • Tijd: 14.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters

Over Ruud Leijendekkers

Ruud Leijendekkers (1982) studeerde in 2004 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en behaalde in 2016 hij zijn Masterdiploma klinische gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht.

lees meer

Over Ruud Leijendekkers

Ruud Leijendekkers (1982) studeerde in 2004 af als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en behaalde in 2016 hij zijn Masterdiploma klinische gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Bovenstaand onderzoek voerde hij uit op de afdeling Orthopedie, Fysiotherapie en IQ healthcare van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Health Sciences. Momenteel is hij, naast zijn werkzaamheden als fysiotherapeut, nog steeds betrokken bij onderzoeksprojecten.  

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. M.W.G. Nijhuis-Van der Sanden, prof. dr. ir. N.J.J. Verdonschot
  • Co-promotor(s): dr. T.J. Hoogeboom, dr. J.P.M. Frolke