Over de promovendus

Wulphert Venderink (1988) behaalde in 2015 zijn artsendiploma in Nijmegen. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma Nederlands recht, ook aan de Radboud Universiteit. Bovenstaand onderzoek werd verricht bij de afdeling Radiologie en Nucleaire geneeskunde van het Radboudumc. Sinds januari 2017 is Wulphert in opleiding tot radioloog bij het Radboudumc.
Agenda Promotie Wulphert Venderink

Wulphert Venderink MRI en MRI geleide biopsie om prostaatkanker op te sporen

Een MRI wordt veelvuldig gebruikt om prostaatkanker op te sporen. Hierdoor kan het nemen van een biopt bij een deel van de mannen die een verdenking op prostaatkanker hebben, worden voorkomen.

lees meer

Wulphert Venderink MRI en MRI geleide biopsie om prostaatkanker op te sporen

Een MRI wordt veelvuldig gebruikt om prostaatkanker op te sporen. Hierdoor kan het nemen van een biopt bij een deel van de mannen die een verdenking op prostaatkanker hebben, worden voorkomen. Resultaten laten zien dat dit percentage ongeveer 25 procent van de mannen is.
Venderink analyseerde de gegevens van ruim 4000 mannen die een MRI van de prostaat hebben gehad in het Radboudumc. Deze resultaten laten nu zien dat een MRI, verricht en beoordeeld in een ervaren ziekenhuis, er voor kan zorgen dat in bijna 60 procent van gevallen geen biopten genomen hoeven te worden.
Als er een afwijking op de MRI te zien is, wordt er alsnog een biopt genomen. In 90 procent van de gevallen wordt er prostaatkanker ontdekt.

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 11 december 2018
  • Tijd: 10.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Wulphert Venderink (1988) behaalde in 2015 zijn artsendiploma in Nijmegen.

lees meer

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. J.J. Fütterer, prof. dr. J.O. Barentsz
  • Co-promotor(s): dr. J.P.M. Sedelaar, dr. ir. H.J. Huisman

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters