Agenda Publieksavond

29 oktober 2018

Digitaal is overal. We doen bankzaken online, scannen zelf in de supermarkt en boeken een reis op onze smartphone. In de zorg lijkt het niet zo hard te gaan.

Het ziekenhuis stuurt nog brieven met de post en voor elk gesprek maak je een afspraak. Maar ook de zorg digitaliseert snel. Het online dossier rukt op en steeds meer patiĆ«nten kunnen via internet bij hun dokter terecht. We gebruiken apps en andere snufjes om te kijken of we wel gezond leven. In Amerika verplaatst het ziekenhuis zich al naar de supermarkt. Wat kunnen we nog meer verwachten? Hebben we straks nog wel dokters nodig?

Laat u in de avond ‘Dag dokter…’ bijpraten over de digitale veranderingen in de gezondheidszorg. Onderzoeker Tom van de Belt vertelt hoe mensen steeds vaker hun eigen gezondheid in de gaten houden met slimme apparaatjes en waarom het zo belangrijk is dat ze hun gegevens delen voor wetenschappelijk onderzoek. Gynaecoloog Joris van Drongelen laat zien hoe zwangere vrouwen via een app informatie kunnen delen met hun verloskundige. En huisarts Henk Schers verkent een toekomst waarin patiĆ«nten 24/7 hun digitale doktersassistent kunnen raadplegen. De avond wordt in goede banen geleid door Bart Kiemeney, directeur van het Radboud Institute for Health Sciences.
  • Snel naar