Agenda WereldAlzheimerDag

21 september 2018

Op 21 september 2018 is het Wereld Alzheimer Dag, de dag waarop de zorg voor mensen met dementie centraal staat.

In de voormalig Honigfabriek gaat het dit jaar over de vaak complexe communicatie met mensen met dementie en hun mantelzorgers. We nodigen u uit om deel te nemen aan een interactieve training, waarbij we inzoomen op de onderliggende motieven in de communicatie van professionals en mensen met dementie.

Spreekt u als professional dezelfde taal als uw collega's van een andere discipline? Bent u het soms met elkaar oneens over benodigde acties? En hoe gaat u eigenlijk om met het contact met de persoon met dementie zelf en mense in hun directe omgeving, daar waar het om draait? Wat doet u als onderwerpen lastig bespreekbaar zijn? We ervaren allemaal dat deze communicatie soms behoorlijk ingewikkeld kan zijn.

DementieNet, het Universitair Kennisnetwerk Ouderenzorg Nijmegen (UKON) en het Radboudumc Alzheimer centrum hebben in samenwerking met Jeroen de Blij (de Blij trainen en acteren) een theatraal programma ontwikkeld.
Het programma van deze middag gebruikt volop verbeelding en vermaak om onze communicatie uit te lichten. We onderzoeken met elkaar de bepalende patronen en streven vooral naar nieuwe inzichten. Het belooft in ieder geval een voedzame en licht verteerbare bijeenkomst te worden. Laat u samen met collega's uit uw vakgebied inspireren en meld u aan!

Voor meer informatie, klik hier.
  • De training vindt plaats op 21 september 2018 in de Honigfabriek van 15.30 tot 19.45 uur.
    Adres: Waalbandijk 20-22 in Nijmegen.

  • Snel naar