Amalia kinderziekenhuis behaalde projecten Afleiding op de verbandwisselkamers

Over het sponsorproject

Wanneer een kind en zijn omgeving geconfronteerd worden met ziekenhuisbehandeling, dan wordt de normale gang van zaken danig overhoop gehaald. Het kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Kwaliteit in zorgverlening kan op een positieve manier inspelen op deze bijzondere kwetsbaarheid. lees meer

Over het sponsorproject

Wanneer een kind en zijn omgeving geconfronteerd worden met ziekenhuisbehandeling, dan wordt de normale gang van zaken danig overhoop gehaald. Het kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Kwaliteit in zorgverlening kan op een positieve manier inspelen op deze bijzondere kwetsbaarheid.

De Amerikaanse kinderarts Baruch Krauss uit Boston, meester in de omgang met angstige kinderen, heeft twee jaar geleden aangetoond dat afleiding voor en tijdens een behandeling trauma's voorkomt, artsen en verpleegkundigen meer rust in hun werk geeft en dat het de zorg efficiënt maakt. Vanuit deze gedachte heeft het Amalia kinderziekenhuis het project ‘Afleiding op de verbandwisselkamer’ ontwikkeld.

Met een prachtige projectie van een zwerm bewegende vogels op de muur worden kleine patiënten die de behandeling spannend vinden, afgeleid. De projectie is van hoge kwaliteit en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen en bij de eisen waaraan ons academisch ziekenhuis moet voldoen.

De kosten zijn opgebouwd uit een beamerprojectie van ca  €15.000,- en een VR bril met ondersteuning van ca 12.500,-. Help je mee dit mogelijk te maken? Elke donatie telt, groot of klein.

100% € 13.500 opgehaald

Donatieproject Afleiding op de verbandwissel­kamers

“Ik vind het niet leuk als ze mijn verband wisselen. Maar als ik de VR-bril op kan zetten kan ik opeens vliegen als een vogel. Het verband wisselen is dan minder vervelend!”

Doelbedrag: € 13.500

iDeal

Donaties (totaal € 13.500,00 opgehaald)

(€ 13.500,00)

  • Medewerkers
  • Intranet