Over het sponsorproject

Wanneer een kind en zijn omgeving geconfronteerd worden met ziekenhuisbehandeling, dan wordt de normale gang van zaken danig overhoop gehaald. Het kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Kwaliteit in zorgverlening kan op een positieve manier inspelen op deze bijzondere kwetsbaarheid. lees meer

Over het sponsorproject

Wanneer een kind en zijn omgeving geconfronteerd worden met ziekenhuisbehandeling, dan wordt de normale gang van zaken danig overhoop gehaald. Het kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Kwaliteit in zorgverlening kan op een positieve manier inspelen op deze bijzondere kwetsbaarheid.

De Amerikaanse kinderarts Baruch Krauss uit Boston, meester in de omgang met angstige kinderen, heeft twee jaar geleden aangetoond dat afleiding voor en tijdens een behandeling trauma's voorkomt, artsen en verpleegkundigen meer rust in hun werk geeft en dat het de zorg efficiënt maakt. Vanuit deze gedachte heeft het Amalia kinderziekenhuis het project ‘de gangen gaan leven’ ontwikkeld.

De weg naar jouw afspraak of naar de operatiekamer kan een stressvol moment zijn voor kind en ouder. Het kind gaat naar een plek dat het niet kent en de ouder moet zijn of haar kind mogelijk in de handen van een behandelaar achterlaten. Als je op die momenten wordt afgeleid en vrolijk wordt van wat er om je heen gebeurt, scheelt dat enorm in de stress.

Help je mee deze projecties mogelijk te maken? Elke donatie telt, groot of klein.

In totaal zijn er 5 gangenstelsels waar een beamer, animatie en behang voor nodig zijn. Per gang is er 36.500 euro nodig om de kindervriendelijker aanpassingen te realiseren.

Help mee

“Wow! Cool! Als ik naar de kamer van de dokter loop, loopt er een digitaal vriendje mee over de gangen. Daar moet ik om lachen en dat is fijn, want ik was wel een beetje zenuwachtig!” Doneer nu
  • Medewerkers
  • Intranet