Amalia kinderziekenhuis behaalde projecten Groen en licht op het plein

Over het sponsorproject

Tijdens het verblijf in het Amalia kinderziekenhuis kunnen onze jonge patiënten vaak lange tijd niet naar buiten, liggen alleen op hun kamer en zijn weg van hun vertrouwde omgeving. lees meer

Over het sponsorproject

Tijdens het verblijf in het Amalia kinderziekenhuis kunnen onze jonge patiënten vaak lange tijd niet naar buiten, liggen alleen op hun kamer en zijn weg van hun vertrouwde omgeving. Het is wetenschappelijk bewezen dat een natuurlijke omgeving op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen: herstel van stress, aanzetten tot sociaal contact, bijdrage aan een optimale ontwikkeling van kinderen, bevordering persoonlijke ontwikkeling en zingeving en het kan stimuleren tot bewegen.

Het huidige plein moet veranderd worden naar een sfeervol, groen plein  met (vilten) bomen met licht en geluid. Een prachtige, rustige omgeving waar de kinderen samen met ouders en andere families even plezier hebben, mentaal tot rust komen en spelenderwijs contact leggen met andere kinderen. Ook aan vertier op het plein wordt gedacht: zoals een skeltergame, pillo systeem, smart wall videoprojectie en een smartshout. Het ‘groen’ op het plein middels bomen, lampen en effecten zijn van hoge kwaliteit en kostbaar, aangezien deze aan hoge hygiëne-eisen moet voldoen in verband met infectiegevaar en eisen waaraan ons ziekenhuis ten behoeve van de kwetsbare patiëntengroep aan moeten voldoen.

Help je mee dit prachtige plein mogelijk te maken? Samen moet dat toch lukken! Doneer dan nu. Elke donatie telt, groot of klein.

100% € 150.000 opgehaald

Donatieproject Groen en licht op het plein

“Het plein lijkt wel een park. De bijzondere bomen op het plein geven ‘s avonds ook nog licht! Dat ziet er vet cool uit!”

Doelbedrag: € 150.000

iDeal

Donaties (totaal € 150.000,00 opgehaald)

(€ 134.880,00)

Kosman (€ 100,00)

VDL Foundation (€ 15.000,00)

Gerdes Gerdes (€ 10,00)

Chow (€ 10,00)

  • Medewerkers
  • Intranet