Amalia kinderziekenhuis behaalde projecten Samen spelen op het plein

Over het sponsorproject

Dit project wordt mogelijk gemaakt door AFAS Foundation. Met de steun aan het project levert AFAS Foundation een aanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de patiënten, broertjes en zusjes, en ouders tijdens hun bezoek en/of verblijf in het Amalia kinderziekenhuis. lees meer

Over het sponsorproject

Dit project wordt mogelijk gemaakt door AFAS Foundation. Met de steun aan het project levert AFAS Foundation een aanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de patiënten, broertjes en zusjes, en ouders tijdens hun bezoek en/of verblijf in het Amalia kinderziekenhuis. Als onderdeel van de noodzakelijke, toekomstige verbouwing wordt er dankzij AFAS een plein gecreëerd met een digitale speelprojectie en skeltergame met sfeerverlichting, meubilair en groene aankleding. Op deze wijze zorgen wij er gezamenlijk voor dat elk kind in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zich op zijn of haar gemak zal voelen, heerlijk kan spelen en afleiding krijgt, interactie met andere kinderen vindt, met als uiteindelijk doel bij te dragen aan het genezingsproces.

Over het project

“Als ik even uit bed mag, dan wil ik spelen met mijn broertje op het plein zodat we die gave digitale speelwand uit kunnen proberen!”

Wanneer een kind en zijn omgeving geconfronteerd worden met ziekenhuisbehandeling, dan wordt de normale gang van zaken danig overhoop gehaald. Het kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Kwaliteit in zorgverlening kan op een positieve manier inspelen op deze bijzondere kwetsbaarheid.

De Amerikaanse kinderarts Baruch Krauss uit Boston, meester in de omgang met angstige kinderen, heeft twee jaar geleden aangetoond dat afleiding voor en tijdens een behandeling trauma's voorkomt, artsen en verpleegkundigen meer rust in hun werk geeft en dat het de zorg efficiënt maakt. Vanuit deze gedachte heeft het Amalia kinderziekenhuis het project ‘Samen spelen op het plein’ ontwikkeld.

Digitale speelprojecties op het plein bieden de kleine patiënten afleiding en zeker ook interactie met andere kinderen. Door te spelen vergeten ze even de wereld om hen heen en verschijnt er een grote glimlach op hun gezicht en op die van hun ouders!

Help je mee dit speelplein mogelijk te maken? Elke donatie telt, groot of klein.

100% € 169.010 opgehaald

Donatieproject Samen spelen op het plein

“Als ik even uit bed mag, dan wil ik spelen met mijn broertje op het plein zodat we die gave digitale speelwand uit kunnen proberen!”

Doelbedrag: € 169.000

iDeal

Donaties (totaal € 169.010,00 opgehaald)

(€ 169.000,00)

Anoniem (€ 10,00)

  • Medewerkers
  • Intranet