9 juli 2019

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagseweek van 13- 19 juli aanstaande komt ondernemer Richard Thijssen in actie voor de kinderen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Samen met zijn collega taxichauffeurs zamelt hij fooien en donaties in tijdens de ritten die zij rijden. Passagiers kunnen via collectebussen van het Amalia kinderfonds bijdragen aan de kindvriendelijke verbouwing van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis.

Richard Thijssen van CITAX Electric Nijmegen en Taxi Electric Nijmegen is de actie gestart voor een kindvriendelijk ziekenhuis. Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zal spoedig verbouwd worden om de kindzorg toekomstbestendig te maken. Zorggeld moet besteed worden aan zorg, waardoor er te weinig middelen zijn voor een verbeterde kindvriendelijke omgeving in het ziekenhuis. Het Amalia kinderfonds roept personen en organisaties op om geld in te zamelen voor diverse projecten binnen de verbouwing. Een van de projecten is afleiding tijdens een behandeling of tijdens het verblijf van een kind door middel van ‘levend behang’.

Richard zijn actie is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring: “Als geen ander weet ik hoe het leven van een kind en zijn of haar ouder(s) op zijn kop staat als een kind ziek wordt. Een kind in het ziekenhuis is een uiterst kwetsbaar kind. Het kind is in een vreemde omgeving en ervaart grote spanning. Spanning die het kind en de behandeling niet ten goede komt.”

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse staan in diverse taxi’s collectebussen voor het Amalia kinderfonds. Op deze manier kunnen passagiers bijdragen en hoopt hij een mooi bedrag op te halen voor het vernieuwde Radboudumc Amalia kinderziekenhuis waar jaarlijks ongeveer 22.000 kinderen worden behandeld.
Richard: “Ik hoop dat mijn actie ook anderen aanzet en motiveert om in actie te komen voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Samen kunnen we impact maken! Meer informatie over het Amalia kinderfonds en over doneren is te lezen op www.amaliakinderfonds.nl.”