Route

Bezoekadres

Kindercardiologie
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 788 (Kindercardiologie)

Kindercardiologie

Op de afdeling Kindercardiologie onderzoeken en behandelen we kinderen met een (niet-)aangeboren hartafwijking. Soms zijn we al voor de geboorte betrokken bij de zorg voor uw kind. Bijvoorbeeld als tijdens de zwangerschap het vermoeden bestaat dat uw kind een hartafwijking heeft.

Contact

Polikliniek Cardiologie

(024) 361 44 15

Route

Ingang: Hoofdingang
Route: 788

bekijk route

Informatie voor kinderen

Ga jij naar het ziekenhuis? Hier vind je informatie en filmpjes. lees meer

Samenwerking


Samenwerkings­verband Erasmus MC Rotterdam

De zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking is georganiseerd binnen het Academisch Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen (ACAHA). Dit is een samenwerkingsverband tussen onze afdeling Kindercardiologie en het Erasmus MC Rotterdam. lees meer

Samenwerkings­verband Erasmus MC Rotterdam

De zorg voor kinderen met een aangeboren hartafwijking is georganiseerd binnen het Academisch Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen (ACAHA). Dit is een samenwerkingsverband tussen onze afdeling Kindercardiologie en het Erasmus MC Rotterdam. 

Over de samenwerking

In de praktijk betekent de samenwerking dat alle afspraken, onderzoeken en behandelingen in Nijmegen plaatsvinden. Alleen chirurgische ingrepen zoals hartkatheterisaties of hartoperaties vinden plaats in Rotterdam. Daarna blijven kinderen nog enkele dagen opgenomen op de kinder-IC in Rotterdam voordat ze terugkomen naar ons kinderziekenhuis voor de postoperatieve nazorg. Ook poliklinische controles vinden weer plaats bij de afdeling Kindercardiologie in het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen. En soms zelfs in een netwerkziekenhuis nog dichterbij huis. 


Afdeling Cardiologie

De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met hart- en vaatziekten bij volwassenen. lees meer

Amalia kinder­ziekenhuis

Het Amalia kinderziekenhuis is onderdeel van het Radboudumc. Jaarlijks behandelen wij ongeveer 22.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar.

lees meer

Overgang van kindercardio­logie naar cardiologie

We behandelen kinderen met een hartaandoening totdat zij volwassen zijn. Daarna gaan zij naar de volwassen afdeling Cardiologie. We starten met deze overgang (of transitie) tijdens de puberteit en zorgen dat de zorg van de kinderafdeling naadloos overgaat in de zorg op de volwassen afdeling. informatie over de transitie
  • Medewerkers
  • Intranet