Strand, Zee en Vuurtoren

De Medium Care voor kinderen bestaat uit de units Het Strand en De Zee met elk 30 bedden. Daarnaast is er de Short Stay afdeling, De Vuurtoren, met twaalf bedden. Op onze verpleegafdeling liggen kinderen van nul tot achttien jaar.

Over de verpleegafdelingen

Op onze verpleegafdeling liggen kinderen van nul tot achttien jaar. We hebben een- en tweepersoonskamers en enkele drie- en vierpersoonskamers.

lees meer

Over de verpleegafdelingen

De verpleegafdelingen van het Amalia kinderziekenhuis bestaan uit de units Het Strand en De Zee met elk 30 bedden. Daarnaast is er de Short Stay afdeling, De Vuurtoren, met twaalf bedden.

Op onze verpleegafdeling liggen kinderen van nul tot achttien jaar. We hebben een- en tweepersoonskamers en enkele drie- en vierpersoonskamers. Op de twee-, drie- en vierpersoonskamers plaatsen we zoveel mogelijk kinderen van dezelfde leeftijd. Daardoor liggen jongens en meisjes vaak samen op een kamer. Kinderen met verschillende aandoeningen liggen bij elkaar. Sommige kinderen komen voor onderzoek of observatie, andere voor een behandeling of operatie. 
 

Aparte opname bij infectiegevaar

Als uw kind een infectie heeft waarmee het andere kinderen kan besmetten, verplegen we uw kind apart op een eenpersoonskamer. Zo’n aparte kamer noemen we een box. Uw kind komt hier ook als het door verminderde weerstand vatbaar is voor infecties. Zo beschermen we uw kind.

Bezoek

Bezoek is welkom tussen 10.00 en 20.00 uur. Ouders, broertjes en zusjes zijn de hele dag welkom.


Naar de verpleegafdeling

Ingang: Hoofdingang
Route: 821 (De Vuurtoren), 808 (De Zee), 807 (Het Strand)

bekijk route

Naar de verpleegafdeling

Bezoekadres

Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 821 (De Vuurtoren), 808 (De Zee), 807 (Het Strand)

Opname op de verpleegafdeling

Als uw kind wordt opgenomen in ons kinderziekenhuis betekent dat dat uw kind één of meer nachten blijft slapen op een van onze verpleegafdelingen.

lees meer

Voorzieningen

Er zijn een aantal voorzieningen voor ouders. Zo kan één van de ouders blijven slapen en hebben we een ouderkamer op de afdeling.

lees meer

Voorzieningen

Telefoon

Op elke kamer is een telefoonverbinding. Wij informeren u over het gebruik hiervan op de afdeling. U mag ook mobiel bellen in het ziekenhuis. Houdt u hierbij rekening met anderen en zorg dat u anderen niet stoort. Op plaatsen waar u niet mag bellen, staat dit duidelijk aangegeven.

Ouderkamer

U kunt dag en nacht gebruikmaken van de ouderkamer (uitsluitend voor ouders/verzorgers). Hier kunt u even tot uzelf komen. U kunt er tv kijken, koffie of thee drinken, een maaltijd opwarmen of met andere ouders praten. Eventueel meegebrachte maaltijden kunt u bewaren in de koelkast in de ouderkamer, graag met naam en datum. Wij verzoeken u het serviesgoed van de ouderkamer niet op de patiëntenkamers te laten staan, maar het naar de  familiekamer terug te brengen. Een afwasmachine is daar beschikbaar. Wij verzoeken u de ouderkamer netjes achter te laten

Overnachten

We hebben een aantal overnachtingsmogelijkheden voor ouders/verzorgers: op de afdeling voor één ouder (rooming-in), buiten de afdeling het Ronald McDonaldhuis en het Radboudhotel.

Informatiefolder Medium Care voor kinderen

In deze folder vindt u informatie over de Medium Care voor kinderen van Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc.

bekijk het pdf-bestand
inloggen