Onze expertise

Het expertisecentrum Tuberculose (TBC) en Non Tuberculeuze Mycobacteriën (NTM) huist één van de twee tuberculosecentra in Nederland en is het enige expertisecentrum op het gebied van NTM in Nederland. Het heeft veel expertise op het gebied van bahendeling van vormen van tuberculose en non tuberculeuze mycobacteriële infecties.

Ons expertisecentrum vervult een nationale consulentfunctie voor het KNCV Tuberculosefonds en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT). Professionals in de zorg, zoals longartsen, internisten en andere medisch specialisten, GGD-artsen tuberculosebestrijding en huisartsen kunnen hier informatie en advies inwinnen.
Centrum voor Infectieziekten Mycobacteriële infectieziekten

Onze expertise

Het expertisecentrum vervult een nationale consulentfunctie voor het KNCV Tuberculosefonds en de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT). Professionals in de zorg kunnen hier informatie en advies inwinnen. lees meer

Ons wetenschap­pelijk onderzoek

In ons wetenschappelijk onderzoek combineren basale wetenschap met farmacologie, microbiologie, radiologie, infectiologie en longziekten.

lees meer

Ons wetenschap­pelijk onderzoek

In ons wetenschappelijk onderzoek combineren basale wetenschap met farmacologie, microbiologie, radiologie, infectiologie en longziekten. De opgedane kennis draagt bij aan de expertise ten aanzien van de diagnostiek en behandeling van patiënten met tuberculose en NTM infecties. We leggen de focus op medicamenteuze behandeling, mycobacteriele diagnostiek en inflammatie en vatbaarheid. 

Research theme Infectious Diseases en Global Health

Het wetenschappelijk onderzoek naar TBC en NTM valt onder het onderzoeksthema Infectious Diseases and Global Health en vindt plaats in de onderzoeksinstituten Radboud Institute for Health Sciences en Radboud Institute for Molecular Life Sciences.


Contact Centrum voor Infectieziekten

e-mail ons

Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Ingang: P-gebouw
Gebouw: P
Verdieping: -1
Route: 982

bekijk route

Naar uw afspraak op de verpleegafdeling

Bezoekadres

Verpleegafdeling Tuberculose en Longinfecties
Erasmuslaan 17
6525 GE Nijmegen

U kunt parkeren bij ingang Oost. Gebouw P bevindt zich om de hoek. 

Routebeschrijving

Reis naar Erasmuslaan 17
Ga naar binnen bij: P-gebouw
Ga naar Gebouw P, Verdieping -1 en volg route 982 (Verpleegafdeling Tuberculose en Longinfecties)

Radboudumc Expertise­centrum Tuberculose en Niet-Tuberculeuze Mycobacteriële (NTM) Infectieziekten

Voor specialistisch onderzoek en behandeling van tuberculose en niet-tuberculeuze mycobacteriën.

lees meer

Voor patiënten

Het Expertisecentrum voor Tuberculose en NTM beschikt over de hygiënetechnisch meest geavanceerde TBC-unit en behandelt patiënten met tuberculose uit heel Nederland en soms van ver daarbuiten. lees meer

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet