Centrum voor Oncologie Nieuws 250 deelnemers gezocht voor leefstijlprogramma
15 november 2021

Het Radboudumc-project Beter Gezond is op zoek naar 250 deelnemers voor een nieuw online leefstijlprogramma, dat ontwikkeld is in samenwerking met de stichting Voeding Leeft.  Het programma is speciaal voor mensen die vanaf juni 2020 gediagnosticeerd zijn voor darm-, borst-, of blaaskanker en inmiddels hun behandeling hebben afgerond.

Waarom dit leefstijlprogramma?  

Een succesvol afgeronde behandeling markeert het beginpunt van de rest van je leven én van verder herstel. De laatste jaren hebben studies aangetoond dat een gezonde leefstijl het herstel kan bevorderen en kan helpen bij het voorkomen van o.a. suikerziekte en hart- en vaatziekten. Ook zijn er aanwijzingen dat een gezonde leefstijl de kans verkleint dat de kanker terugkeert, maar dit vraagt meer onderzoek. Daarom is dit unieke leefstijlprogramma in combinatie met een onderzoek opgezet door Beter Gezond en Voeding Leeft.

Wat houdt het programma in?

Met het programma gaan deelnemers 3 maanden onder begeleiding van leefstijlprofessionals, online aan de slag met 4 belangrijke pijlers voor een gezonde leefstijl: voeding, beweging, ontspanning en slaap. Dit vindt plaats middels groepssessies op 20 januari, 16 februari en 5 april 2022. Daarna blijven ze nog 21 maanden deelnemen aan een inspiratietraject waar ze onderdeel zijn van een community en zo online geïnspireerd blijven en in contact blijven met deelnemers en coaches.

Aanmelden

Als je patiënten of andere mensen kent die in aanmerking komen voor het programma, verwijs ze dan door naar de inschrijfpagina op de website van Voeding Leeft. Hier vind je ook alle informatie over het programma. Het leefstijlprogramma is voor de eerste 250 deelnemers gratis en gaat van start op donderdag 20 januari 2022.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Centrum voor Oncologie

Meer nieuws


Zorgen of angst bij kanker, wat is jouw ervaring?

30 november 2021

30 november opent de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling “Zorgen of angst bij kanker, wat is jouw ervaring?”. Met deze vragenlijst wil de NFK achterhalen of mensen die kanker hebben of hebben gehad zorgen en angstgevoelens ervaren, en of deze van invloed zijn op het dagelijks leven.

lees meer

3 Radboudumc studies krijgen subsidie van het Hanarth Fonds

3 november 2021

Van de 10 subsidies die Stichting Hanarth Fonds (AI bij zeldzame kankers) uitgeeft, zijn er 3 onderzoeken van het Radboudumc in aanmerking gekomen voor financiëring.

lees meer

Samenwerkende T-cellen ruimen tumorcellen effectiever op

10 september 2021

Live in beeld: afweercellen vallen tumor aan

lees meer

Op zoek naar de zuurstofarme kankercellen

2 september 2021

Hoogleraar Sandra Heskamp krijgt VIDI-subsidie voor groot onderzoek naar radionucliden

lees meer

Uitgebreide DNA-test van een tumor meestal maar één keer nodig

10 augustus 2021

Eenmalig doormeten van het volledige tumor-DNA is vrijwel altijd voldoende om alle DNA-fouten te vinden die belangrijk zijn voor een behandeling.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet