Agenda 25nov2019 PhD defense Tom Peeters

Tom Peeters IDH-mutant brain tumors: metabolic characterization and novel tools for improved assessments in the brain using magnetic resonance

Hersentumorcellen met een specifieke aanpassing in hun genetisch materiaal (IDH-mutatie) gedragen zich anders dan normaal. In dit proefschrift is onderzocht wat de rol van bepaalde voedingstoffen is in dit geheel van veranderde processen.

read more

Tom Peeters IDH-mutant brain tumors: metabolic characterization and novel tools for improved assessments in the brain using magnetic resonance

Hersentumorcellen met een specifieke aanpassing in hun genetisch materiaal (IDH-mutatie) gedragen zich anders dan normaal. In dit proefschrift is onderzocht wat de rol van bepaalde voedingstoffen is in dit geheel van veranderde processen. Met behulp van magnetische resonantie (MR) is aangetoond dat de cellen in staat zijn om het aminozuur glutamine en glutamaat te consumeren. Dit heeft interessante inzichten opgeleverd met betrekking tot het verbeteren van de behandelmethodes voor patiënten met dit type tumor. Daarnaast is er een nieuwe methode onderzocht om een MRI-contrastmiddel door de bloed-hersen-barrière te transporteren om op die manier meer te weten te kunnen komen over biologische processen in levende hersenen. Ten slotte is nieuwe MRI-hardware ontwikkeld met als doel de diagnose van IDH-gemuteerde tumoren bij patiënten te verbeteren.
 
Titel proefschrift: IDH-mutant gliomas: metabolic characterization and novel MR tools towards in vivo assessments

Date, time and location

  • Date: 25 november 2019
  • Time: 14.30 uur
  • Location: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

About the PhD candidate Tom Peeters

Tom Peeters (1987) studied biomedical engineering at Eindhoven University of Technology.

read more

About the PhD candidate Tom Peeters

Tom Peeters (1987) studied biomedical engineering at Eindhoven University of Technology. The research in thesis was performed at the department of Radiology and Nuclear Medicine of the Radboud university medical center. From June 2019, Tom is working as a concept and feasibility engineer at Vanderlande Industries in Veghel.
 

Promotor

  • Promotor: prof. dr. Arend Heerschap
  • Co-promotors: dr. ir. Tom Scheenen, Dr. William Leenders

Contact Information officers

For questions you can contact one of our information officers. If no one answers, you can call +31 (0)24 361 89 10.