Over de opname

Op deze dag combineren we een eerste consult direct met aanvullende onderzoeken waardoor we sneller een diagnose en behandeladvies kunnen geven.

lees meer

Over de opname

Op deze dag combineren we een eerste consult direct met aanvullende onderzoeken waardoor we sneller een diagnose en behandeladvies kunnen geven.

U bent door uw behandelend arts verwezen naar het Spierziekten Centrum omdat u spier- of zenuwklachten heeft. Door de combinatie van uw klachten en de reisafstand ontvangen we u graag voor een dagopname in ons Spierziekten Centrum. Op deze dag combineren we uw eerste consult direct met aanvullende onderzoeken. Daardoor kunnen we u sneller een diagnose en behandeladvies geven.

Klachten

De klachten waarmee u bij ons terecht kunt zijn erg verschillend. Voorbeelden zijn
  • een klapvoet
  • moeizaam kunnen opstaan uit een stoel- een afstaand schouderblad
  • vermoeidheid
  • pijn, tintelingen of een doof gevoel,
  • problemen met spreken of slikken
Van een groot deel van de spierziekten is de oorzaak nog niet bekend. De oorzaken die wel bekend zijn, zijn zeer verschillend. Sommige spierziekten zijn erfelijk.

Contact met het centrum

Ingrid Molegraaf-van Oijen

Ingang Oost, route 943
(024) 361 66 00
contact

Voorbereiding

U mag iemand meenemen naar uw afspraak. Deze persoon mag de hele dag bij u blijven. Neem de medicijnen die u overdag gebruikt mee. We kunnen op de polikliniek namelijk geen pillen verstrekken. Neem ook een lijst mee van uw actuele medicatiegebruik. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek.

Het onderzoek Wat kunt u verwachten?

U heeft een gesprek met een neuroloog. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Er zijn verschillende aanvullende onderzoeken nodig.

lees meer

Het onderzoek Wat kunt u verwachten?

Eerst gaan zoeken we tijdens een gesprek en lichamelijk onderzoek uit wat er bij u aan de hand is. U heeft een gesprek met één van de 3 neurologen die gespecialiseerd zijn in spierziekten. Het is ook mogelijk dat een neuroloog in opleiding het eerste gesprek met u voert. Deze neuroloog in opleiding is altijd iemand met kennis van spierziekten die onder directe supervisie van een neuroloog staat. Tijdens uw dagopname is ook altijd één van onze 3 neurologen aanwezig.

Aanvullende onderzoeken

Op basis van het gesprek en lichamelijk onderzoek bekijken we welke onderzoeken voor u nuttig zijn. U krijgt deze onderzoeken dezelfde ochtend of middag op de polikliniek of de afdeling Klinische Neurofysiologie.

Aanvullende onderzoeken

  • Met behulp van dit onderzoek testen we uw longfunctie. U krijgt een klemmetje op uw neus. Via een mondstuk meten we uw longfunctie. De metingen kunnen vermoeiend voor u zijn.Naar uw afspraak adres en route

Bezoekadres

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen

Postadres:
Postbus 9101, HP 943
6500 HB 
Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Reinier Postlaan 4
Ga naar binnen bij: Ingang Oost
Volg route 943