Over uw opname

In overleg met uw behandelend arts wordt u opgenomen in het Spierziektencentrum. Tijdens deze korte opname doen we enkele onderzoeken. Aan het eind van de opname bespreken we met u de diagnose en een behandeladvies.

lees meer

Over uw opname

In overleg met uw behandelend arts wordt u opgenomen in het Spierziektencentrum. Tijdens deze korte opname doen we enkele onderzoeken. Deze zijn nodig zijn om een diagnose te kunnen stellen en om u een behandeladvies te kunnen geven.

De opname in het Spierziekten Centrum vindt plaats op de verpleegafdeling Neurologie. Meestal duurt een opname 3 dagen. Uw opname kan korter of iets langer duren, afhankelijk van de onderzoeken die nodig zijn. In het eindgesprek, op de dag van uw ontslag, bespreken we met u de diagnose en een behandeladvies.

Contact met het centrum

Ingrid Molegraaf-van Oijen

Ingang Oost, route 943
(024) 361 66 00
contact

Voor de opname De voorbereiding

Pak de voor de hand liggende spullen in die nodig zijn voor enkele nachten van huis. Vergeet niet om mee te nemen: uw medicatie, bril, hoortoestel of andere (loop)hulpmiddelen. Neemt u ook de ingevulde Vragenlijst Ervaren Functioneren (VEF) mee?

De opname Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw korte opname in het Spierziekten Centrum doen we verschillende onderzoeken. Tussen de onderzoeken kunt u op uw kamer uitrusten.

lees meer

De opname Wat kunt u verwachten?

Tijdens uw korte opname in het Spierziekten Centrum doen we verschillende onderzoeken. Deze onderzoeken hebben we allemaal binnen deze opname gepland, zodat u niet voor ieder onderzoek naar het Radboudumc hoeft te komen.

De opname in het Spierziekten Centrum vindt plaats op de verpleegafdeling Neurologie. Wanneer u zich daar gemeld heeft, brengen we u eerst naar uw kamer. Een verpleegkundige legt u uit hoe uw programma eruit ziet. Ook geeft hij of zij u praktische informatie.

Uw dagen verlopen grotendeels volgens een vast programma. De onderzoeken vinden plaats in het Spierziekten Centrum, dus vlakbij uw kamer. Als het nodig is, plannen we tijdens uw opname direct extra onderzoeken in. Dat kan ook op een andere afdeling zijn. Op uw kamer kunt u tussen de onderzoeken uitrusten.

De onderzoeken die u krijgt, kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • Bloedonderzoek
  • Hartfilmpje (ECG)
  • Ademhalingsonderzoek
  • Spierecho
  • MRI
  • Zenuwecho
  • Spierzenuwonderzoek (EMG)
  • Spierbiopt

Bezoek

Uw bezoek (maximaal 2 personen) is van harte welkom op de verpleegafdeling Neurologie. De bezoektijd is tussen 15.00 en 20.00 uur. Vanwege uw programma en avondeten adviseren we u uw bezoek na 17.30 uur te ontvangen.

Ontslag en eindgesprek

Op de derde dag van uw opname bespreken de betrokken afdelingen uw onderzoeken. Op uw laatste dag van de opname heeft u een eindgesprek. Dan bespreken we met u de diagnose en een behandeladvies.

lees meer

Ontslag en eindgesprek

Op de derde dag van uw opname bespreken de betrokken afdelingen uw onderzoeken. Op uw laatste dag van de opname heeft u een eindgesprek.

Het eindgesprek heeft u met uw behandelend arts en een verpleegkundige. U hoort dan hoe de onderzoeken zijn gegaan en wat de conclusies ervan zijn. Dat betekent onder andere dat we mogelijk een diagnose met u bespreken. Dit kan dus best een indrukwekkend gesprek voor u zijn. Wanneer u er graag een naaste bij wilt hebben, kan dat natuurlijk.

U krijgt in het eindgesprek ook het behandeladvies dat we gemaakt hebben op basis van de onderzoeken en conclusies. U beslist samen met uw arts wat voor u de beste behandeling is.