Expertisecentra hypofyse

Over ons expertisecentrum

Wij behandelen alle aandoeningen van de hypofyse.

Contact

Afdeling Interne Geneeskunde

(024) 361 65 04

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Acromegalie

Als u acromegalie heeft, maakt u te veel groeihormoon aan. Meestal is een goedaardig gezwel in uw hypofyse de oorzaak.

lees meer

Prolactinoom

Een prolactinoom is een goedaardig gezwel aan de hypofyse. Het gezwel geeft te veel prolactine af. Het hormoon prolactine zorgt ervoor dat de borstvoeding begint.

lees meer

Syndroom van Cushing

Het syndroom van Cushing is een verzamelnaam voor de klachten die ontstaan als u langere tijd te veel cortisol in uw bloed heeft.

lees meer

Cranio­pharyngeoom

Een cranioopharyngeoom is een goedaardige, zeldzame hypofysetumor. Vaak ontdekken we de ziekte op jonge leeftijd. De tumor ontstaat uit cellen die uw hypofyse aanleggen.

lees meer

Hypofysetumor

De hypofyse ligt in uw schedel, achter uw neus. In de hypofyse kan een tumor ontstaan. Die is meestal goedaardig. Het gezwel kan leiden tot een teveel aan hormonen. Als het gezwel drukt op het gezonde hypofyseweefsel, maakt u juist te weinig hormonen aan.

lees meer

Hypofyse-uitval

Als de functies van uw hypofyse verstoord zijn, noemen we dat hypofyse-uitval of hypopituïtarisme. U kunt gedeeltelijk uitval (partieel, hypopituïtarisme) hebben of complete uitval (panhypopituïtarisme).

lees meer

Endocriene ziekten

Endocrinologie houdt zich bezig met de diagnostiek, behandeling en preventie van hormonale en stofwisselingsziektes en met de gevolgen van deze aandoeningen.

lees meer