Aanmelden
Programma
Locatie

Aanmelden

Voor wie is het Radboudumc Parkinson Symposium bedoeld?
Het symposium is bedoeld voor mensen die deelnemen aan een onderzoek bij het Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen of mee hebben gedaan. Ook voor mensen die interesse hebben in wetenschappelijk onderzoek naar parkinson(ismen) en/of misschien in de toekomst mee willen gaan doen. De mogelijkheid bestaat om één gast mee te nemen, dit kan bijvoorbeeld uw partner zijn, een zoon of dochter of een begeleider. Dus een betrokken naaste is welkom op voorwaarde dat u deze gast ook aanmeldt. Wij willen dubbele inschrijvingen voorkomen. Uw gast dient zich niet meer apart aan te melden als u dit al heeft gedaan.

Zijn er kosten verbonden aan het bijwonen van het symposium?
De toegang tot het symposium inclusief lunch is gratis, maar aanmelden voor deze dag is verplicht. U kunt zich aanmelden via het inschrijfformulier. Wij verwachten meer aanmeldingen dan het aantal beschikbare plaatsen. Als u zich heeft aangemeld maar bij nader inzien toch niet kunt, dan vragen wij u om zich af te melden door een mail te sturen naar info@onderzoek-parkinson.nl  of te bellen naar 024- 8080141. Dan komt er weer een plekje vrij voor mensen die op de wachtlijst staan.

Ik ben zelf niet in de gelegenheid te komen maar mijn naaste wel, is dat mogelijk?
Jazeker, dat is mogelijk op voorwaarde dat uw naaste zich aanmeldt voor het symposium.

Hoe weet ik zeker dat ik (en mijn naaste) aangemeld ben/zijn voor het symposium?
U dient zich aan te melden via het inschrijfformulier. Als u samen met een naaste komt, vragen wij u dat aan te geven op het aanmeldformulier. Let er op dat uw naaste zich niet ook zelf aanmeldt. Nadat u zich heeft aangemeld ontvangt u een bevestiging per mail. Houd u uw mail dus goed in de gaten en controleer uw spambox. Deze bevestiging dient u binnen 1 dag na aanmelding te ontvangen. Is dat niet het geval, neemt u dan contact op met onze helpdesk door te bellen naar 024- 8080141 of een mail te sturen naar info@onderzoek-parkinson.nl

Wat moet ik doen als ik weet dat ik helaas toch niet kan komen?
Wij willen graag zorgvuldig in kaart brengen hoeveel mensen er komen. Het is daarom noodzakelijk dat u zich aanmeldt en ook een eventuele naaste aanmeldt. Heeft u zich aangemeld maar kunt u toch niet komen, laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten door een bericht te sturen naar info@onderzoek-parkinson.nl of te bellen naar 024- 8080141. Wij stellen dat zeer op prijs.

Programma

Waarom start het programma dit jaar eerder?
Uit de evaluatie van 2022 merken we op dat een hele dag vaak als zeer intensief wordt ervaren. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om een interessant ochtendprogramma samen te stellen. Om voor alle onderdelen voldoende tijd te hebben starten we dit jaar iets eerder.

Waarom zit er geen pauze in het ochtendprogramma?
Er is een mooi ochtendprogramma voor u samengesteld. Om alle onderdelen goed aan de orde te kunnen laten komen, is er helaas tot aan de lunch geen ruimte voor een pauze. Wij hebben er begrip voor als u tussendoor toch even de zaal verlaat om gebruik te maken van het toilet.
Wij verstrekken in de ochtend aan iedereen een flesje water voor het innemen van eventuele medicatie.

Is de lunch inbegrepen en wat kan ik verwachten?
Iedereen die zich aanmeldt, dient op het inschrijfformulier aan te geven of een lunchtas gewenst is zodat wij u in de lunchpauze een gratis lunchtas kunnen verstrekken. Deze lunchtassen worden met zorg samengesteld en zijn geheel vegetarisch (we volgen hierin het beleid van het Radboudumc).
Wij kunnen verder rekening houden met 3 allergieën waardoor u ook de keuze heeft uit lactosevrij, glutenvrij of notenvrij. Ook dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier. Mocht u andere dieetwensen of allergieën hebben, vragen wij u om zelf uw lunch mee te nemen.

Kan ik alleen het ochtendprogramma volgen?
Voor de mensen die een hele dag als erg intensief ervaren, hebben we de optie om alleen het ochtendprogramma te volgen. U kunt dan nog steeds gebruikmaken van de lunch en dan naar huis gaan. Tijdens het middagprogramma laten we jonge onderzoekers aan het woord. Mocht u deze interessante presentaties willen volgen, dan bent u uiteraard van harte uitgenodigd om te blijven.

Wat houdt het middagprogramma in?
Tijdens het middagprogramma houden jonge onderzoekers hun presentatie over de wetenschappelijke onderzoeken waar ze mee bezig zijn. Er zit één Engelstalige presentatie tussen die niet vertaald zal worden naar het Nederlands.

Is er nog meer te doen naast het programma?
De gehele dag is er een informatiemarkt met stands van onder andere Rollz, Magnes, deSuite, Poiesz, Centrafarm en Medtronic, ParkinsinNet en de Parkinson Vereniging.

Komt tijdens het programma Parkinsonisme ook aan bod?
Ons programma richt zich specifiek op de ziekte van Parkinson. PSP, MSA en andere vormen van parkinsonismen komen dus niet specifiek aan bod tijdens het Parkinson Symposium.

Waarom wordt er elk jaar nog uitgelegd wat het deelnemen aan onderzoek inhoudt?
De meeste aanwezigen zijn bekend met het meedoen aan onderzoek maar er bevinden zich ook mensen in de zaal die (nog) niet meedoen aan onderzoek. Daarnaast zijn er elk jaar weer onderzoeken waar we nog deelnemers voor nodig hebben. Daarom zullen we (weer) kort aandacht besteden aan dit onderwerp.

Locatie

Hoe is Concertgebouw De Vereeniging bereikbaar en zijn er parkeerplaatsen?
Voor informatie over bereikbaarheid en parkeren verwijzen wij u naar informatie over dit onderwerp op de website van Concertgebouw De Vereeniging. Wij melden expliciet dat het aantal parkeerplaatsen hier beperkt is. Er is veel parkeergelegenheid op de Wedren en het Vierdaagseplein. Bovendien is het parkeren hier voordeliger. U parkeert overal op eigen kosten, wij verstrekken geen uitrijkaarten. 

Kan ik tijdens het symposium in de buurt van Nijmegen voordeling overnachten?
Ook dit jaar geeft het Van der Valk Hotel in Lent u weer een aantrekkelijke korting van 10% op het best beschikbare (online) kamertarief. De korting is van toepassing op alle kamertypes (beperkte beschikbaarheid) en geldig voor de nacht van 16 op 17 mei en van 17 op 18 mei. U dient zelf uw hotelkamer te boeken via de link: https://www.valknijmegen.nl/acties/code/NMG-PARKINSONEVENEMENT2024

De hotelkamer kan kosteloos worden geannuleerd tot 12:00 uur op de dag van aankomst. Indien de kamer na dit tijdstip geannuleerd wordt of bij een “no show” wordt 100% van de reserveringswaarde van de eerste overnachting in rekening gebracht. Bij een reservering van meerdere nachten wordt alleen de eerste nacht in rekening gebracht en worden de daaropvolgende overnachtingen kosteloos geannuleerd. Reis- en parkeerkosten zijn voor eigen rekening.

Kan ik ook eten bij het Van der Valk Hotel?
U kunt gebruik maken van de kortingsactie voor het 3-gangendiner à € 42,50 per persoon exclusief dranken
- Reserveren kan via het e-mail adres: sales@nijmegen.valk.com
- Graag in uw reservering het volgende noemen: het aantal personen, dinertijd, naam, telefoonnummer en een e-mail adres.
- Indien er medische dieetwensen zijn, wilt u die dan ook meteen doorgeven?

Waarom vindt het symposium in Concertgebouw De Vereeniging plaats?
Wij krijgen veel reacties dat dit concertgebouw als zeer prettig wordt ervaren door de deelnemers als locatie van ons parkinson symposium. Natuurlijk heeft het gebouw door zijn trappen ook wat nadelen maar andere locaties in de regio hebben nog meer hoogteverschillen. Wij verzoeken iedereen om bij voorkeur plaats te nemen in de zaal van het concertgebouw. Deze zaal is zonder trappen te bereiken via zowel de linker- als de rechtergang vanuit de foyer.

Zijn er ook toiletten zonder trappen te bereiken?
Op de begane grond bevinden zich twee invalidentoiletten.

Rolstoelgebruikers en rollators?
Maakt u gebruik van een rolstoel of een rollator? Geeft u dat dan aan ons door bij uw aanmelding. Het is voor ons belangrijk dat wij weten om hoeveel mensen het gaat.
Rollators mogen niet meegenomen worden in de zaal en dienen in de gang -net voor het betreden van de grote zaal- te blijven staan. Wij vragen u vriendelijk om vooraf uw rollator te voorzien van een sticker of een ander duidelijk kenmerk waardoor bij het verlaten van Concertgebouw De Vereeniging een ander zich niet kan vergissen en per ongeluk de verkeerde rollator meeneemt.

Is er na afloop nog de mogelijkheid om iets te drinken?
U heeft de mogelijkheid om na afloop op eigen kosten nog een drankje te nemen in het concertgebouw.

  • Medewerkers
  • Intranet