Lopende onderzoeken Primaire Biliaire Cholangitis (PBC): ENHANCE

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en werkzaam het nieuwe middel seladelpar is voor de behandeling van de tekenen en symptomen van PBC. Artsen mogen seladelpar nog niet (buiten een onderzoek) voorschijven. De werkzaamheid van seladelpar zal worden vergeleken met de werkzaamheid van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een 'nepmiddel'.

Voor wie?

Patiƫnten tussen de 18 en 75 jaar oud met PBC.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
A 52-week, placebo controlled, randomized, phase 3 study to evaluate the safety and efficacy of seladelpar in subjects with primary biliairy cholangitis (PBC) and an inadequate response to or an intolerance to ursodeoxycholic acid (UDCA).

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.

  • Medewerkers
  • Intranet