Over het onderzoek

Een nieuw geneesmiddel genaamd Entyvio (vedolizumab) is effectief bevonden bij mensen die lijden aan colitis ulcerosa en onvoldoende baat hebben bij hun huidige medicatie. Het doel van dit onderzoek is om inzicht te krijgen in de wijze waarop het geneesmiddel vedolizumab bij deze groep patienten werkt in termen van vermindering van klachten en zichtbare genezing van de zieke delen van de darm. De toepassing van dit medicijn willen wij ook gaan onderzoeken bij patienten vroeger na de diagnose van de ziekte colitis ulcerosa, namelijk bij een diagnose korter dan twee jaar. Er zijn studies die hebben aangetoond dat een vroegere behandeling met wat zwaardere medicijnen meer effectief is om klachten te onderdrukken en het zieke slijmvlies te genezen. Daarom willen wij ook onderzoeken of het beter is om een behandeling met vedolizumab later in het ziekteproces, of juist eerder te starten.

Voor wie?

Patiƫnten tussen de 18 en 80 jaar oud met colitis ulcerosa.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aamerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
An open label interventional phase 4 study to evaluate efficacy, safety and mucosal healing of early versus late use of vedolizumab in ulcerative colitis: the LOVE-UC study.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.

  • Medewerkers
  • Intranet