Informatie over het onderzoek

Het SMILEY onderzoek (Study of MIcrobiota and Lifestyle in the Early Years) richt zich op het welzijn en de gezondheid van zowel moeder als baby. We weten dat bij moeders emoties kunnen schommelen rondom de zwangerschap en de periode na de geboorte. Wat we niet weten is hoe dat is gerelateerd aan de gezondheid en de leefstijl, zoals slaap en voeding, van de moeder. Ook is er nog weinig bekend over hoe dit de ontwikkeling van de baby beïnvloedt. Juist dat gaan we in dit onderzoek bekijken en dat doen we op een zeer vernieuwende manier, door bijvoorbeeld naar darmbacteriën te kijken.

Proefpersonen gezocht

Bent u zwanger? Dan kunt u meedoen aan dit unieke onderzoek. Het SMILEY onderzoek start in de 18e week van uw zwangerschap en loopt door tot uw kindje ongeveer 3 maanden oud is. We zijn op zoek naar ongeveer 150 deelnemers.

Wat houdt deelname in?

Het onderzoek bestaat uit vijf meetrondes, die u grotendeels vanuit huis kunt uitvoeren. Daarnaast nodigen we u twee keer uit om langs te komen voor een bezoek aan het Baby & Child Research Center te Nijmegen. De meetrondes bestaan o.a. uit:

  • In invullen van online vragenlijsten
  • Het verzamelen van biologische monsters van zowel uzelf als uw kindje (zoals ontlasting en speeksel)
  • Het doen van verschillende opdrachten tijdens de bezoeken (bijvoorbeeld computer taken of kleine opdrachtjes met uw kindje)

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd in deelname en ontvangt u graag meer informatie? Dan kunt u zich aanmelden bij het Baby & Child Research Center via deze link. Vervolgens zal de onderzoeker contact met u opnemen om u meer te vertellen over het onderzoek. Uiteraard kunt u ons ook rechtstreeks bereiken via onderstaande contactgegevens.

Onderzoeker: Hellen Lustermans, MSc.
E-mail: smiley.cns@radboudumc.nl
Telefoonnummer: 06-50159423

  • Medewerkers
  • Intranet