Lopende onderzoeken Ziekte van Crohn: U-EXCEED

Over het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is, uitzoeken hoe veilig upadacitinib is en te bepalen hoe goed het werkt in patienten met matig tot ernstig actieve ziekte van Crohn. Er wordt ook gekeken naar de farmocokinetiek (hoe wordt het middel opgenomen, verspreid en afgebroken in het lichaam na enige tijd). De werking van upadacitinib vergelijken we met de werking van een placebo. Een placebo is een middel zonder werkzame stof, een 'nepmiddel'.

Voor wie?

Patiƫnten tussen de 18 en 75 jaar, met de ziekte van Crohn.

Niet elke patiƫnt komt in aanmerking voor dit onderzoek, omdat er strikte regels zijn aan deelname. Uw behandelend arts kan inschatten of u voor dit onderzoek in aanmerking komt.

Vragen en aanmelden

Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragn kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Wetenschappelijke titel
A multicenter, randomized, double-blind, placebo-controlled induction study of the efficacy and safety of upadacitinib (ABT-494) in subjects with moderately to severely active Crohn's disease who have inadequately responded to or are intolerant to biologic therapy.

Contact
Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u nadere informatie ontvangen? Neem dan contact op met de research unit MDL onder vermelding van de titel van deze trial.
 

  • Medewerkers
  • Intranet