Nieuws en media De Nieuwe Mens

Debatavonden


De Nieuwe Mens is onsterfelijk 26 september 2018

Kunnen we onsterfelijkheid bereiken? Hoe kunnen we ouderdom buiten de deur houden? Of moeten we beter met veroudering om kunnen gaan?

lees meer

De Nieuwe Mens komt uit het lab 31 oktober 2018

Kun je leven maken in het lab? Wetenschappers maken al darmen en zelfs mini-hersenen. Zijn die technologische gemaakte organen hetzelfde als de organen uit ons lichaam? Hoe lang duurt het voordat we een compleet mens kunnen maken?

lees meer

De Nieuwe Mens is een designerbaby 12 december 2018

Wat als we de perfecte baby kunnen creëren? Door DNA te knippen en plakken kunnen we ziektes uitroeien en genetische voordelen meegeven. Willen we dit? En welke eigenschappen willen we de nieuwe generatie mens geven?

lees meer

De Nieuwe Mens hackt zijn hersenen 16 januari 2019

Gedachten lezen? Je bewustzijn uploaden in de computer? De sprekers bij De Nieuwe Mens Hackt Zijn Hersenen op 16 januari in LUX waren er duidelijk over: het is pure science fiction.

lees meer

De Nieuwe Mens wordt behandeld zonder dokter 27 februari 2019

Zou je je laten behandelen door een robot? Ook als je weet dat deze nauwkeuriger is dan een menselijke dokter? Niet alle aanwezigen bij ‘De Nieuwe Mens wordt behandeld zonder dokter’ op 27 februari zouden hierop ja zeggen, maar een ding staat wel vast: de robotdokter is er al.

lees meer

De Nieuwe Mens is nooit meer ziek 3 april 2019

Vaccins hebben veel betekend voor het indammen van infectieziekten. Gaan vaccinatietwijfels nu roet in het eten gooien? Tijdens De Nieuwe Mens is nooit meer ziek wordt duidelijk dat de ontwikkeling van vaccins onverminderd doorgaat. Wat moeten we doen om de acceptatie ervan te behouden?

lees meer

De Nieuwe Mens is onbetaalbaar 15 mei 2019

Nieuwe technologie kan ons leven verbeteren. Maar wie gaat dat betalen? Het verbeteren van de zorg tegen lagere kosten is een taaie klus, bleek tijdens de laatste avond van De Nieuwe Mens.

lees meer