Nieuws en media In de media Bas Bloem donderdag bij Omroep Gelderland
15 mei 2019

Op 16 mei was neuroloog Bas Bloem een uur lang aan bij Omroep Gelderland tussen 10.00 en 11.00 uur om te vertellen over zijn boek over parkinson dat hij samen met acteur Michael J. Fox schrijft.

Omroep Gelderland heeft op radio elke werkdag tussen 10 en 11 uur het onderdeel ‘De Koffiegast’ in het programma Op de koffie. Daarin praat de presentator een uur lang met een gast over één onderwerp.

Bas Bloem was te gast om over zijn boek te praten dat hij schrijft met acteur Michael J. Fox en twee Amerikaanse hoogleraren over de parkinsonpandemie. ‘Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte ter wereld’, zegt Bas Bloem. ‘Dat komt deels door de veroudering, maar ook de industriële vervuiling speelt een rol. In het boek belichten we wat de overheid kan doen, maar ook hoe iemand zelf zijn ziektebeloop kan vertragen, bijvoorbeeld door gezonde voeding en sporten.’

Beluister de uitzending terug: Bas Bloem in Op de koffie, klik op UUR 2

 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer nieuws


Veel proefpersonen bij Lowlands-onderzoek Radboudumc

19 augustus 2019

1.472 festivalbezoekers laten ‘in hun broek kijken’ en 383 leren reanimeren.

lees meer

Lowlands-bezoekers leren levens redden Welke training is het beste: ‘traditionele’ instructeurstraining of virtual reality-bril en app?

17 augustus 2019

In onderzoek van het Radboudumc leren bezoekers van het festival reanimeren, en wordt onderzocht wat hiervoor de beste methode is: een traditionele methode met een instructeur of een virtual reanimatie-app.

lees meer

Lowlands-bezoekers doen mee aan onderzoek: hoe tevreden ben jij over je piem of poes? ‘Alles is anders bij iedereen, dus ook daar’

16 augustus 2019

Hoe ziet je geslachtsorgaan eruit en hoe tevreden ben je ermee? Lowlands-bezoekers doen dit weekend mee aan onderzoek van het Radboudumc waarin ze dit anoniem laten weten. De resultaten kunnen eraan bijdragen om patiënten met een ‘variatie van het geslachtsdeel’ beter te helpen.

lees meer

Verhoogd gehalte van signaalstof troponine na inspanning voorspelt risico op hartinfarct, beroerte en vroegtijdige sterfte

13 augustus 2019

Een verhoogde concentratie van het eiwit troponine in het bloed na langdurig wandelen is geassocieerd met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten en vroegtijdige sterfte. Dit blijkt uit onderzoek onder 725 deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse dat maandag is gepubliceerd in Circulation.

lees meer

DELA, Radboudumc en Games for Health starten project om eenzaamheid bij ouderen te verminderen met spellen

2 augustus 2019

Meer dan de helft van de 75-plussers voelt zich weleens eenzaam. Een samenwerking tussen DELA, Radboudumc en Games for Health gaat onderzoeken of spellen tussen ouderen en kinderen dit sociale probleem kunnen verminderen.

lees meer

Grote beurs van de Hartstichting voor Floris Schreuder

2 augustus 2019

Floris Schreuder heeft een van de tien Dekkerbeurzen van de Hartstichting ontvangen. Het is een persoonsgebonden beurs van 369.000 euro.

lees meer