Nieuws en media In de media Bas Bloem donderdag bij Omroep Gelderland
15 mei 2019

Op 16 mei was neuroloog Bas Bloem een uur lang aan bij Omroep Gelderland tussen 10.00 en 11.00 uur om te vertellen over zijn boek over parkinson dat hij samen met acteur Michael J. Fox schrijft.

Omroep Gelderland heeft op radio elke werkdag tussen 10 en 11 uur het onderdeel ‘De Koffiegast’ in het programma Op de koffie. Daarin praat de presentator een uur lang met een gast over één onderwerp.

Bas Bloem was te gast om over zijn boek te praten dat hij schrijft met acteur Michael J. Fox en twee Amerikaanse hoogleraren over de parkinsonpandemie. ‘Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte ter wereld’, zegt Bas Bloem. ‘Dat komt deels door de veroudering, maar ook de industriële vervuiling speelt een rol. In het boek belichten we wat de overheid kan doen, maar ook hoe iemand zelf zijn ziektebeloop kan vertragen, bijvoorbeeld door gezonde voeding en sporten.’

Beluister de uitzending terug: Bas Bloem in Op de koffie, klik op UUR 2

 

Meer nieuws


Radboudumc behandelt coronapatiënten die ontwennen van beademing

6 juli 2020

Een deel van de coronapatiënten op de Intensive Care wordt kunstmatig beademd. Van de beademing afkomen, kan voor deze groep lastig zijn. Het Radboudumc beschikt als enige in Nederland over een expertisecentrum waar IC-patiënten ontwennen van de beademing.

lees meer

Radboudumc en Voeding Leeft willen met nieuwe leefstijlbehandeling kankerprognose verbeteren

3 juli 2020

Radboudumc, Voeding Leeft en de Vereniging Arts en Leefstijl slaan de handen ineen om een leefstijlbehandeling te ontwikkelen voor de groeiende groep kankerpatiënten.

lees meer

Radboudumc-artsen naar Suriname voor COVID-hulp

3 juli 2020

Vandaag vertrekt vanaf Schiphol een landelijk team van COVID-deskundigen naar Suriname om ondersteuning te bieden bij de COVID-zorg aldaar. Het Radboudumc coördineert deze hulpactie en biedt terplekke ook hulp en expertise met de inzet van onder meer infectiologen.

lees meer

Herma Renkema benoemd tot Chief Early Development Officer bij Khondrion

3 juli 2020

Khondrion, een spin-off van het Radboudumc, heeft Herma Renkema per 1 juli 2020 benoemd tot Chief Early Development Officer. Ze zal zich sterk richten op de ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor mitochondriële ziekten.

lees meer

Lancering boek over gepersonaliseerde zorg, met medewerking van Radboudumc-experts Hoogleraar en hoofd IC Hans van der Hoeven: ‘Een must-read voor alle zorgverleners, in de breedste zin des woords’

30 juni 2020

In het boek ‘Gepersonaliseerde medische zorg’ staan 14 praktijkvoorbeelden, die onder meer zijn geschreven door experts uit het Radboudumc. Wat kan waardegedreven zorg voor de praktijk opleveren, voor de patiënt én de zorgverlener?

lees meer

Invasieve schimmelinfecties bij influenza en COVID-19

29 juni 2020

In de longen van veel COVID-patiënten op de IC wordt de Aspergillus schimmel aangetroffen. Het lijkt op wat wordt gezien bij influenzapatiënten op de IC, maar op basis van de eerste gegevens lijkt een ernstige schimmelinfectie bij COVID-patiënten minder vaak voor te komen. Alertheid blijft geboden.

lees meer