Nieuws en media In de media Bas Bloem en Ilja Pfeiffer in BMJ kerstspecial
21 december 2018

Op vrijdag 21 december verscheen in het beroemde kerstnummer van de British Medical Journal een artikel van neuroloog Bas Bloem en Nederlands dichter en schrijver Ilja Pfeiffer.

In het stuk beschrijven Bloem en Pfeiffer waarom bezuinigen op kunst en cultuur schadelijk is voor de volksgezondheid, en hoe kunst en kunstenaars kunnen bijdragen aan een betere gezondheid van patienten, aan betere communicatie tussen arts en patient, en tot een verbetering van het medisch curriculum.

Het artikel is gebaseerd op een voordracht die Bas Bloem in augustus mocht houden tijdens het bekende Edinburgh Culture Festival, waar hij alle ministers van cultuur over heel de wereld mocht toespreken. Die voordracht heeft hij gehouden samen met Julian Herman, voormalig concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest, en die de ziekte van Parkinson heeft. Hij trad daar voor het eerst sinds zijn ziekte weer in het openbaar op en kreeg een staande ovatie van alle aanwezigen.
 
https://www.youtube.com/watch?v=ACfhS7LkGhM&feature=youtu.be&t=36m56s Bas Bloem zijn voordracht in Edinburgh
https://youtu.be/vZsXvUj2n58 optreden van Julian Herman in Edinburgh
 
 

Meer nieuws


Angela Maas vanavond te gast bij talkshow M om te spreken over ‘De slag om het vrouwenhart’

6 april 2020

Documentaire is vanavond te zien op NPO2. Hoogleraar Cardiologie Angela Maas is in de talkshow M te gast samen met maker van de documentaire Hella de Jonge.

lees meer

Radboudumc bedankt Nederland en Nijmegen voor de steun Drone #NLblijftThuis vliegt boven Nijmegen

5 april 2020

Via #NLblijftThuis hebben wij als Radboudumc namens de medewerkers NL en Nijmegen bedankt voor de steun en de attenties die wij dagelijks ontvangen als dank en hart onder de riem voor onze (zorg)medewerkers. Ook ons fondsenplatform #jebentnodig.nl was ruim in de aandacht.

lees meer

Hoofd IC Hans van der Hoeven vertelt hoe het is om nu IC-arts te zijn De Publieke Tribune, NPO Radio 1, 20.30-21.30 uur

2 april 2020

Hans van der Hoeven, Hoofd Intensive Care, was te gast bij Coen Verbraak in het programma De Publieke Tribune.

lees meer