Nieuws en media In de media Bas Bloem Omroep Gelderland
17 mei 2019

Vanmiddag is neuroloog Bas Bloem te gast bij Omroep Gelderland. In het programma De Week van Gelderland vertelt hij over de belangrijke nieuwe ontwikkelingen in de parkinsonzorg.

Bas Bloem zal onder meer praten over de parkinsonpandemie (‘Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte ter wereld’) en over het grote nieuwe zorgproject (de PRIME studie) die we vanuit het Radboudumc de komende jaren gaan starten: echt integrale en patiëntgerichte zorg, vlakbij huis, met één centraal aanspreekpunt voor alle patiënten. 

Omroep Gelderland
De Week van Gelderland
vrijdag 17 mei
17.20-18.00 uur

Afgelopen week was Bas Bloem ook op radio te horen bij Omroep Gelderland in het programma Op de koffie. Hij sprak toen onder meer over zijn boek over parkinson dat hij samen met acteur Michael J. Fox schrijft.

 


Meer nieuws


Parkinsononderzoekers in de media

12 september 2019

Een nieuwe studie van Bas Bloem en promovenda Nicolien van der Kolk is breed opgepikt door de media.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer

Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer