Nieuws en media In de media Introductie kunst en meditatie ontspanning voor patienten
8 mei 2019

Patiënten Radboudumc kunnen nu eigen hobby ook uitoefenen tijdens verblijf in ziekenhuis; ontspanning in de vorm van cultuur, meditatie en andere manieren van verstrooiing.

Eveline Kooke en Anne van Summeren namen het initiatief om voor patiënten tijdens hun ziekenhuis verblijf te zorgen voor bepaalde vormen van ontspanning in de eigen belevingssfeer van de patiënt. Het is een samenwerking geowrden tussen de Lindenberg en Lux. Voorlopig als pilot bij een beperkt aantal afdelingen. Ze hopen dat dit initiatief overgenomen wordt voor het hele ziekenhuis. Het initiatef werd mogelijk gemaakt door het innovatiefonds van het Radboudumc, de zogenoemde Hotspots.

Eveline en Anne vertelden hierover aan de Gelderlander. Lees de introductie hier.
  

Meer nieuws


Arthur Govaert in het FD over medisch onderzoek en strenge privacyregels

23 september 2019

Strenge regels maken datagebruik lastig voor medisch onderzoek. Hierdoor is grote datapool onmogelijk voor nieuwe ontwikkeling, bijvoorbeeld AI.

lees meer

Parkinsononderzoekers in de media

12 september 2019

Een nieuwe studie van Bas Bloem en promovenda Nicolien van der Kolk is breed opgepikt door de media.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer

Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer