Nieuws en media In de media Judith Prins en Desiree Dona bij NPO Radio 1
1 mei 2019

Zowel fysiek als maatschappelijk ervaren duizenden ex-kankerpatiënten nog altijd problemen. Veel mensen blijven na de behandeling klachten houden. Zij hebben niet meer hetzelfde lijf als voorheen. En ook mentaal krijgen ze een klap. Verslaggever Roy Heerkens van NPO Radio 1, KRO NCRV, programma Spraakmakers maakt hier een reportage over in 5 afleveringen. Hij sprak met Judith Prins en Desirée Dona hierover. Zij zijn zeker te horen in deel 1 (maandag 29 april, 10.00 uur) en deel 4 (dinsdag 2 mei). En ook kort tijdens de andere afleveringen.


Judith Prins is hoogleraar medisch psycholoog, en doet veel onderzoek naar patiënten die langdurig leven met kanker en de consequenties daarvan, hun (nieuwe) rol in de maatschappij en dat van hun naasten.


Desirée Dona, arbeidsgeneeskundige Oncologie en principal clinician, ondersteunt patiënten bij hun terugkeer naar de arbeidsmarkt en vindt de aandacht  hiervoor erg belangrijk. Beiden zien dat de zorg voor mensen met kanker te vroeg stopt. Dit blijkt ook uit een landelijke onderzoek van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

Deel 1 (maandag 29 april) hoort u hier.
Deel 2 (dinsdag 30 april) kunt u hier terugluisteren.
Deel 3 (woensdag 1 mei) is hier terug te beluisteren.

 

Meer nieuws


Arthur Govaert in het FD over medisch onderzoek en strenge privacyregels

23 september 2019

Strenge regels maken datagebruik lastig voor medisch onderzoek. Hierdoor is grote datapool onmogelijk voor nieuwe ontwikkeling, bijvoorbeeld AI.

lees meer

Parkinsononderzoekers in de media

12 september 2019

Een nieuwe studie van Bas Bloem en promovenda Nicolien van der Kolk is breed opgepikt door de media.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer

Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer