Nieuws en media Judith Prins en Desiree Dona bij NPO Radio 1
1 mei 2019

Zowel fysiek als maatschappelijk ervaren duizenden ex-kankerpatiënten nog altijd problemen. Veel mensen blijven na de behandeling klachten houden. Zij hebben niet meer hetzelfde lijf als voorheen. En ook mentaal krijgen ze een klap. Verslaggever Roy Heerkens van NPO Radio 1, KRO NCRV, programma Spraakmakers maakt hier een reportage over in 5 afleveringen. Hij sprak met Judith Prins en Desirée Dona hierover. Zij zijn zeker te horen in deel 1 (maandag 29 april, 10.00 uur) en deel 4 (dinsdag 2 mei). En ook kort tijdens de andere afleveringen.


Judith Prins is hoogleraar medisch psycholoog, en doet veel onderzoek naar patiënten die langdurig leven met kanker en de consequenties daarvan, hun (nieuwe) rol in de maatschappij en dat van hun naasten.


Desirée Dona, arbeidsgeneeskundige Oncologie en principal clinician, ondersteunt patiënten bij hun terugkeer naar de arbeidsmarkt en vindt de aandacht  hiervoor erg belangrijk. Beiden zien dat de zorg voor mensen met kanker te vroeg stopt. Dit blijkt ook uit een landelijke onderzoek van het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland).

Deel 1 (maandag 29 april) hoort u hier.
Deel 2 (dinsdag 30 april) kunt u hier terugluisteren.
Deel 3 (woensdag 1 mei) is hier terug te beluisteren.

 

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet