Nieuws en media Nanette Nab en Edith Cup op BNR Nieuwsradio
3 juni 2019

Op BNR Nieuwsradio komen vanavond tussen 19.00 en 19.30 uur ergotherapeut Nanette Nab en hoofd ergotherapie Edith Cup aan het woord over het Radboudumc-programma Energiek.

Beter is een radioprogramma over de zorg. Presentatie is in handen van Harmke Pijpers. Ergotherapeut Nanette Nab en senior onderzoeker en hoofd ergotherapie van de afdeling Revalidatie Edith Cup spreken over het Radboudumc-programma Energiek, dat is ontwikkeld voor mensen met een neurologische aandoening en chronische vermoeidheid.

Over Energiek

Ongeveer tien jaar geleden is op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc het programma Energiek ontwikkeld. Het programma wordt multidisciplinair aangeboden, duurt zestien weken en bestaat uit een individuele screening en assessment en vier  modules in groepsverband (Aerobe training, Educatie over fysieke training, Omgaan met vermoeidheid en Duurzame implementatie in het dagelijks leven en terugvalpreventie). In deze laatste module is specifiek aandacht voor sporten en bewegen in de eigen omgeving, over blijven werken en over voeding.
Inmiddels is er wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van het programma Energiek en is bekend welke ingrediënten door patiënten en professionals gewaardeerd worden. Het programma is geïmplementeerd in zowel een revalidatiecentrum als een zorgcentrum in de eerstelijn.

Meer nieuws


Podcast ‘Zo leven jij en ik in 2040’

3 mei 2019

Radboudumc-onderzoekers Cindy Nabuurs en Geert Litjens bespreken toekomstige zorg in podcast van Omroep Gelderland.

lees meer

Simone Gouw vanavond bij Editie NL over tandenknarsen

2 mei 2019

Tandenknarsen? Niet naar de tandarts, maar naar de fysio

lees meer

Experiment op onze IC: minder meten, meer kwaliteit een interview door VvAA

27 december 2018

Op onze IC loopt het experiment ZIRE (Zinvolle Registratie). VvAA stelde vragen hierover aan een aantal van onze medewerkers.

lees meer