Nieuws en media In de media Nicoline Hoogerbrugge reageert op nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig is
30 juli 2019

Onze hoogleraar Nicoline Hoogerbrugge reageert in de Volkskrant op het nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig zou zijn (voor vrouwen met het BRCA-2 gen). Nicoline nuanceert het ontstane beeld in de Volkskrant. Zij zegt onder andere:
 
‘Dit zijn geen getallen waarbij je als patiënt zegt: nu weet ik wat ik moet doen. Er is maar een klein verschil in overleving. En er zijn zoveel andere dingen die meewegen: hoe belangrijk vind ik mijn borsten, hoe zenuwachtig word ik van die controles?’ Bovendien zal een vrouw die de ziekte krijgt wel belastende chemo’s en bestralingen moeten ondergaan.’ 
 
 

Meer nieuws


Willemijn van Erp hele week op Radio 1

31 oktober 2019

Specialist ouderengeneeskunde Willemijn van Erp is deze week iedere ochtend op Radio 1 te horen in Spraakmakers. Ze werkt mee aan reportages over patiënten die na ernstig hersenletsel een bewustzijnsstoornis overhouden. Elke dag de nieuwste link naar het radio-item.

lees meer

Onderzoek: is ADHD te voorkomen? Luister terug: universitair hoofddocent Nanda Rommelse op Nieuws&Co, NPO Radio 1

30 oktober 2019

Luister terug: Is het mogelijk om te voorspellen welke kinderen ADHD zullen ontwikkelen? Nanda Rommelse, universitair hoofddocent psychiatrie was te gast bij Nieuws en Co, op NPO Radio 1.

lees meer

Arthur Govaert in het FD over medisch onderzoek en strenge privacyregels

23 september 2019

Strenge regels maken datagebruik lastig voor medisch onderzoek. Hierdoor is grote datapool onmogelijk voor nieuwe ontwikkeling, bijvoorbeeld AI.

lees meer

Parkinsononderzoekers in de media

12 september 2019

Een nieuwe studie van Bas Bloem en promovenda Nicolien van der Kolk is breed opgepikt door de media.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer