Nieuws en media In de media Nicoline Hoogerbrugge reageert op nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig is
30 juli 2019

Onze hoogleraar Nicoline Hoogerbrugge reageert in de Volkskrant op het nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig zou zijn (voor vrouwen met het BRCA-2 gen). Nicoline nuanceert het ontstane beeld in de Volkskrant. Zij zegt onder andere:
 
‘Dit zijn geen getallen waarbij je als patiënt zegt: nu weet ik wat ik moet doen. Er is maar een klein verschil in overleving. En er zijn zoveel andere dingen die meewegen: hoe belangrijk vind ik mijn borsten, hoe zenuwachtig word ik van die controles?’ Bovendien zal een vrouw die de ziekte krijgt wel belastende chemo’s en bestralingen moeten ondergaan.’ 
 
 

Meer nieuws


Parkinsononderzoekers in de media

12 september 2019

Een nieuwe studie van Bas Bloem en promovenda Nicolien van der Kolk is breed opgepikt door de media.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer

Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer

Maria Hopman deze week bij TV Gelderland over Vierdaagse-onderzoek

15 juli 2019

Deze week is Maria Hopman, hoogleraar Integratieve Fysiologie, meerdere malen te gast bij TV Gelderland om te vertellen over het Vierdaagse-onderzoek.

lees meer