Nieuws en media In de media Nicoline Hoogerbrugge reageert op nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig is
30 juli 2019

Onze hoogleraar Nicoline Hoogerbrugge reageert in de Volkskrant op het nieuws dat preventieve borstamputatie vaak niet meer nodig zou zijn (voor vrouwen met het BRCA-2 gen). Nicoline nuanceert het ontstane beeld in de Volkskrant. Zij zegt onder andere:
 
‘Dit zijn geen getallen waarbij je als patiënt zegt: nu weet ik wat ik moet doen. Er is maar een klein verschil in overleving. En er zijn zoveel andere dingen die meewegen: hoe belangrijk vind ik mijn borsten, hoe zenuwachtig word ik van die controles?’ Bovendien zal een vrouw die de ziekte krijgt wel belastende chemo’s en bestralingen moeten ondergaan.’ 
 
 

Meer nieuws


Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer

Maria Hopman deze week bij TV Gelderland over Vierdaagse-onderzoek

15 juli 2019

Deze week is Maria Hopman, hoogleraar Integratieve Fysiologie, meerdere malen te gast bij TV Gelderland om te vertellen over het Vierdaagse-onderzoek.

lees meer

Revalidatiearts Henk van de Meent vanavond in De Kennis van Nu over armklikprothese

5 juni 2019

Het programma De Kennis van Nu besteedt op 6 juni aandacht aan onze armklikprothese.

lees meer

Nanette Nab en Edith Cup 3 juni op BNR Nieuwsradio

3 juni 2019

Op BNR Nieuwsradio komen vanavond tussen 19.00 en 19.30 uur Nanette Nab en Edith Cup aan het woord over het programma Energiek.

lees meer