Nieuws en media In de media Parkinsononderzoekers in de media
12 september 2019

Bas Bloem, Nicolien van der Kolk en collega's publiceerden gisteren in The Lancet Neurology een studie waarin de effecten van thuis sporten op patiënten met de ziekte van Parkinson werden onderzocht. Die effecten blijken positief. Lees hier meer over de studie.

NOS plaatste direct na de publicatie al een artikel op de website, waarin Bas Bloem figureert naast patiënt Alex Hoogveldt. 

Radio 1 was op donderdag 12 september de eerste, met Bas Bloem en live fietsende patiënt Alex Hoogveldt rond 7.54 in de uitzending. Vanaf 9:00 waren zij ook in het NOS Journaal te zien. 

Nicolien van der Kolk was op donderdagochtend ook in de uitzending bij Omroep Gelderland, waar ook al een artikel op verscheen. Donderdagavond besteedde RTL Nieuws aandacht aan het onderwerp.

Op vrijdag 13 september waren Bloem en Van der Kolk te gast in De Week van Gelderland, zowel op de radio als op de televisie. Ook De Gelderlander plaatste een artikel, en Bloem was zaterdag 14 september te gast bij Jort Kelder in Dr. Kelder en CO, op Radio 1

Meer nieuws


Arthur Govaert in het FD over medisch onderzoek en strenge privacyregels

23 september 2019

Strenge regels maken datagebruik lastig voor medisch onderzoek. Hierdoor is grote datapool onmogelijk voor nieuwe ontwikkeling, bijvoorbeeld AI.

lees meer

Anneke den Hollander bij Radio EenVandaag over lang turen op je beeldscherm

30 augustus 2019

Vanmiddag om 14.50 uur reageert Anneke den Hollander, hoogleraar Moleculaire Oogheelkunde van het Radboudumc, bij Radio EenVandaag op de stelling: ‘Door te lang turen op je beeldscherm kun je blind worden.’

lees meer

Marleen van Gelder vanavond te zien in RTL Nieuws

21 augustus 2019

Marleen van Gelder is vanavond te zien in RTL Nieuws (18.00 en 19.30 uur). Ze spreekt hierin over haar onderzoek naar social-mediaberichten over medicijngebruik tijdens zwangerschap.

lees meer

Marcel Olde Rikkert bij Spraakmakers over toename sterfte tijdens hittegolf: ‘Risico’s ouderen tijdiger onderkennen’

9 augustus 2019

Hoogleraar Geriatrie Marcel Olde Rikkert ziet een toename van het aantal ernstige gevallen tijdens de afgelopen hittegolf. Hij vertelt hierover in radioprogramma Spraakmakers.

lees meer

Helpt mindfulness bij stress? Luister terug: Anne Speckens bij Nieuws en Co

5 augustus 2019

Helpt mindfulness écht tegen stress? Voor het programma Nieuws en Co is Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie en hoofd Radboudumc Centrum voor Mindfulness, geïnterviewd.

lees meer