Nieuws en media In de media Parkinsononderzoekers in de media
12 september 2019

Bas Bloem, Nicolien van der Kolk en collega's publiceerden gisteren in The Lancet Neurology een studie waarin de effecten van thuis sporten op patiënten met de ziekte van Parkinson werden onderzocht. Die effecten blijken positief. Lees hier meer over de studie.

NOS plaatste direct na de publicatie al een artikel op de website, waarin Bas Bloem figureert naast patiënt Alex Hoogveldt. 

Radio 1 was op donderdag 12 september de eerste, met Bas Bloem en live fietsende patiënt Alex Hoogveldt rond 7.54 in de uitzending. Vanaf 9:00 waren zij ook in het NOS Journaal te zien. 

Nicolien van der Kolk was op donderdagochtend ook in de uitzending bij Omroep Gelderland, waar ook al een artikel op verscheen. Donderdagavond besteedde RTL Nieuws aandacht aan het onderwerp.

Op vrijdag 13 september waren Bloem en Van der Kolk te gast in De Week van Gelderland, zowel op de radio als op de televisie. Ook De Gelderlander plaatste een artikel, en Bloem was zaterdag 14 september te gast bij Jort Kelder in Dr. Kelder en CO, op Radio 1

Meer nieuws


Koos van der Velden in Nieuwsuur

26 november 2019

Emeritus hoogleraar sprak over geboortezorg in Nederland

lees meer

Aandacht voor Kleefstra syndroom op Radio 1 en NOS Journaal

15 november 2019

Vandaag besteden Radio 1 (tussen 16.00 en 18.30 uur) en NOS Journaal (18.00 en 20.00 uur) aandacht aan onderzoek naar Kleefstra syndroom.

lees meer

Willemijn van Erp hele week op Radio 1

31 oktober 2019

Specialist ouderengeneeskunde Willemijn van Erp is deze week iedere ochtend op Radio 1 te horen in Spraakmakers. Ze werkt mee aan reportages over patiënten die na ernstig hersenletsel een bewustzijnsstoornis overhouden. Elke dag de nieuwste link naar het radio-item.

lees meer