Nieuws en media Podcast Zo leven jij en ik in 2040
3 mei 2019

Radboudumc-onderzoekers Cindy Nabuurs en Geert Litjens bespreken toekomstige zorg in podcast van Omroep Gelderland.

“In 2040 zal een robot in de operatiekamer de chirurg bij sommige operaties kunnen vervangen”, stelt Cindy Nabuurs van het Radboudumc in de vierde aflevering van de Omroep Gelderland-podcastserie ‘Zo leven jij en ik in 2040’. Onderzoeker Geert Litjens gaat nog een stap verder. Hij denkt dat het in de toekomst wemelt van de robots in het ziekenhuis. Hij sluit zelfs niet uit dat de dokter, bij sommige patiënten, straks een robot kan zijn.

Is de dokter over twintig jaar een robot?

Als moeder van twee jonge kinderen wil journalist Vera Eisink graag weten hoe hun toekomst eruitziet, ook op het gebied van de zorg. Hoe ziet de toekomstige operatiekamer er bijvoorbeeld uit? Hoe ver gaan we met de inzet van zorgrobots? En hoe goed kunnen artsen een foute cel opsporen? Kunnen computers dat niet beter? Is de dokter over twintig jaar een robot? In de vierde aflevering van haar podcastserie onderzoekt Vera hoe er over twintig jaar gewerkt wordt in het Radboudumc. Zij maakte de aflevering over robotdokters naar aanleiding van de debatavond ‘De Nieuwe Mens wordt behandeld zonder dokter’ die op 27 februari in LUX plaatsvond.

De vierde aflevering van de podcast ‘Zo leven jij en ik in 2040’ is vanaf zaterdag 4 mei te beluisteren via onderstaande link.

Op zondag 5 mei is vanaf 17.00 uur ook in het televisienieuws van Omroep Gelderland aandacht voor het onderwerp.

Lees ook het artikel in Radbode #3 (personeelsmagazine Radboudumc) van mei 2019 over De Nieuwe Mens.


Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet