Nieuws en media In de media Rob ter Horst bij Brandpunt plus
20 mei 2019

Rob ter Horst, PhD student Interne Geneeskunde en Peter Joosten, vertellen hoe ze data over zichzelf vastleggen en wat ze daarmee over zichzelf te weten hopen te komen.

Veel apparaten die we dagelijks gebruiken slaan gegevens op over bijvoorbeeld ons slaapritme, hoeveel stappen we zetten op een dag en wat we graag eten. Er komen steeds meer gadgets en apps bij die zelfs als enige doel hebben dit soort persoonlijke data te genereren. Aanhangers van de Quantified Self-beweging gebruiken die nieuwe technieken om gigantische dataverzamelingen over zichzelf aan te leggen. Ze meten hun bloed- en urinewaarden, leggen hun slaapritme vast, meten hun hersengolven en zelfs hun darmflora. Waarom? Om zichzelf beter te leren kennen. In de derde aflevering van Data Mania vertellen ‘Quantified Selfers’ Peter Joosten en Rob ter Horst, PhD student Interne Geneeskunde in het Radboudumc,  hoe ze data over zichzelf vastleggen en wat ze daarmee over zichzelf te weten hopen te komen.

Bekijk hier de uitzending.

 


Meer nieuws


Maria Hopman deze week bij TV Gelderland over Vierdaagse-onderzoek

15 juli 2019

Deze week is Maria Hopman, hoogleraar Integratieve Fysiologie, meerdere malen te gast bij TV Gelderland om te vertellen over het Vierdaagse-onderzoek.

lees meer

Revalidatiearts Henk van de Meent vanavond in De Kennis van Nu over armklikprothese

5 juni 2019

Het programma De Kennis van Nu besteedt op 6 juni aandacht aan onze armklikprothese.

lees meer

Nanette Nab en Edith Cup 3 juni op BNR Nieuwsradio

3 juni 2019

Op BNR Nieuwsradio komen vanavond tussen 19.00 en 19.30 uur Nanette Nab en Edith Cup aan het woord over het programma Energiek.

lees meer

Bas Bloem vanmiddag bij Omroep Gelderland

17 mei 2019

Neuroloog bespreekt parkinsonpandemie en nieuwe ontwikkelingen.

lees meer