Nieuws Twee kranen op bouwterrein Radboudumc

15 maart 2019

In de week van 18 maart worden twee kranen – van 70 en 80 meter hoog – op het bouwterrein aan het Geert Grooteplein opgebouwd vanwege de nieuwbouw van het Radboudumc. Als gevolg hiervan landt de traumaheli in de week van 18 maart niet op het helidek van het Radboudumc, maar in Malden op het terrein tegenover de McDonald’s.

De twee kranen worden geplaatst met een grote mobiele kraan en zijn nodig voor de nieuwbouw en om materialen van de bouwplaats (tussen A- en E-gebouw) naar de bouwplaats (Geert Grooteplein) te verplaatsen.

Gevolg hiervan is dat de traumaheli in de week van 18 maart landt in Malden op het terrein tegenover de McDonald’s. Als de kranen staan landt de heli weer gewoon op het helidek. De aanvliegroute is daarna wel gewijzigd. Vanaf 22 maart (vanaf 23.00 uur) vliegt de traumaheli in noordoostelijke en zuidwestelijke richting. Dat is boven de Radboud Universiteit, niet boven de woonwijken, en toegestaan vanuit de huidige vergunning.
 

Meer nieuws


Vervolgonder­zoek naar rol darmflora in ontstaan hart- en vaatziekten Drie miljoen subsidie van de Hartstichting

18 april 2019

​Een consortium onderzoekers onder leiding van Folkert Kuipers (UMCG) en Mihai Netea (Radboudumc) heeft een Impulse Grant van drie miljoen euro van de Hartstichting ontvangen.

lees meer

Zorgverzekeraar schuift weinig met ziekenhuisbudgetten Nederlandse zorgsysteem brengt minder marktdynamiek dan verwacht

16 april 2019

Zorgverzekeraars belonen of korten ziekenhuizen zelden op basis van de geleverde prestaties. Dit blijkt uit onderzoek van Niek Stadhouders van het Radboudumc, waarmee hij op 15 april promoveerde.

lees meer

Lymepatiënten geven Radboudumc een 8,3

12 april 2019

De jaarlijkse Week van de Teek staat voor de deur. Hierin wordt aandacht gevraagd voor tekenbeten en de ziekte van Lyme.

lees meer

Extra aandacht voor Parkinson op Wereld Parkinson Dag

11 april 2019

11 april is het Wereld Parkinson Dag. Een mooi moment om extra aandacht te besteden aan de ziekte van Parkinson. De op één na meest progressieve hersenziekte in de wereld. Nederland telt 50.000 mensen met deze aandoening. Verwacht wordt dat dit aantal over 10 jaar is verdubbeld.

lees meer