Nieuws Coronavirus
27 februari 2020

>> de belangrijkste informatie en het meest recente nieuws over de situatie bij het Radboudumc <<

Het Radboudumc is goed voorbereid op patiënten met het nieuwe coronavirus (COVD-19). We hebben alle protocollen klaar mochten mensen met een verdenking op besmetting zich aandienen.

Alle algemene informatie over het virus wordt via het RIVM en het Erasmus MC gegeven. Wij beantwoorden alleen vragen over onze eigen situatie. Wij hebben geen gevallen (gehad) met besmetting met het coronavirus.

Wij monitoren de situatie continu en scherpen onze protocollen aan op basis van de informatie van het RIVMEuropean Center for Disease Control (ECDC) en de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie). 

Vanaf 25 februari stellen we onderstaande vragen actief aan patiënten vóór opname of bezoek aan de poliklinieken (via MijnRadboud en sms). Aan bezoekers worden deze vragen gesteld via onze informatieschermen, aanmeldzuilen en bij de receptiebalie:

  • Heeft u koorts of klachten van de luchtwegen en zijn deze klachten ontstaan binnen 2 weken na terugkomst uit China (inclusief Hong Kong en Macau), Singapore, Iran, Zuid-Korea en/of Noord-Italië?
OF
  • Heeft u koorts of klachten van de luchtwegen en bent u in contact geweest met iemand met een bevestigde infectie met het coronavirus? Meld dit dat direct bij de baliemedewerker, ook als u het antwoord niet weet.

Bent u (nog) niet in het ziekenhuis en beantwoordt u deze vragen ook met ‘ja’: blijf dan thuis en kom niet onaangekondigd naar het ziekenhuis. Ook al heeft u bij ons een afspraak. Blijf thuis en neem eerst telefonisch contact op met uw huisarts en de afdeling waar u een afspraak heeft.

We bekijken ieder geval individueel en bepalen dan welke maatregelen we moeten nemen.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Nieuws home

Meer informatie


Coronavirus

Het Radboudumc is goed voorbereid op de komst van patiënten met het nieuwe coronavirus. Heeft u algemene vragen over het coronavirus, kijk dan op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351. lees meer

Meer nieuws


Omleiding centrale gang Radboudumc Vrouw en Kind, Poliplein en het restaurant bereikbaar

8 april 2020

Om goed te kunnen werken aan de nieuwbouw van het Radboudumc, is er een omleiding gemaakt in de centrale gang richting het Poliplein (route 725) en Vrouw en Kind.

lees meer

Continue monitoring van COVID-patiënten wordt uitgebreid naar patiënten verdacht van besmetting

8 april 2020

Op de COVID-afdelingen van het Radboudumc worden de vitale functies continu gemeten en vastgelegd. Door het succes van deze benadering worden nu ook de patiënten met een waarschijnlijke COVID-besmetting op deze manier gemonitord.

lees meer

12 Defensie-medewerkers draaien mee in patiëntenzorg Radboudumc borgt zorg langere termijn

8 april 2020

Radboudumc-medewerkers kunnen de zorg op dit moment goed aan. Maar het umc verwacht dat de crisis lang gaat duren. Daarom is het belangrijk de krachten te spreiden. Zo is het Radboudumc beter voorbereid op de lange termijn.

lees meer

SAFE: Als het thuis niet veilig is… Huiselijk geweld neemt toe tijdens coronacrisis

7 april 2020

‘Blijf zoveel mogelijk thuis, zo blijf je veilig.’ Dat geldt voor besmetting met het coronavirus. Nu partners gedwongen meer bij elkaar thuis zijn, neemt het huiselijk geweld toe. Via online platform SAFE Women biedt het Radboudumc vrouwen in deze situatie hulp.

lees meer

Drone NLblijftThuis vliegt boven Radboudumc en neemt boodschap op Zaterdag 4 april om 16.00 uur schreeuwen we van de daken 'Jebentnodig.nl'

5 april 2020

Het Radboudumc bedankt NL en Nijmegen en roept op te doneren voor onderzoek naar middelen om het coronavirus te kunnen bestrijden voor patiënten en zorgmedewerkers.

lees meer

Radboudumc gebruikt UV-boxen voor desinfecteren medische hulpmiddelen 'Enorme aanwinst in verlagen virusload'

3 april 2020

Harry van Goor, hoogleraar Chirurgieonderwijs: ‘Enorme winst: virussen en andere micro-organismen binnen 25 seconden verdwenen’

lees meer