12 december 2017

Tien vrouwelijke promovendi van het Radboudumc en de Radboud Universiteit ontvangen vandaag een Christine Mohrmann Stipendium. Twee van hen zijn van het Radboudumc.

Doel van het stipendium is de onderzoekers aan te moedigen hun wetenschappelijke loopbaan na de voltooiing van hun proefschrift voort te zetten. Het stipendium stelt hen in de gelegenheid een periode door te brengen aan een andere, bij voorkeur buitenlandse, universiteit. De stipendia bedragen 5.000 euro per persoon.

Dit jaar zijn er twee laureaten van het Radboudumc:

Miriam Haaksma
In 2050 zal dementie het belangrijkste gezondheidsprobleem zijn in onze vergrijzende samenlevingen. De ontwikkeling van dementie op hoge leeftijd is erg heterogeen, daarom is het moeilijk om betrouwbare voorspellingen van iemands vooruitzichten te maken. Miriam Haaksma ontwikkelt een predictiemodel voor de progressie van pati├źnten met dementie met behulp van innovatieve epidemiologische technieken. Met haar stipendium gaat ze een netwerk van dementiestudies opzetten. Daarvoor bezoekt ze dementieonderzoekers in Amerika en Canada.

Jorieke Weiden
Jorieke Weiden doet onderzoek naar de productie van synthetische scaffolds die tumor-specifieke immuuncellen leveren of aantrekken in het lichaam. De scaffolds worden zo ontworpen dat ze aanwezige immuuncellen optimaal activeren en laten delen, zodat de anti-kanker immuunrespons gestimuleerd wordt. Met het stipendium bezoekt ze een vakspecialist op het gebied van alginaat scaffolds. Dat moet leiden tot verdiepte inzichten en geïntensiveerde samenwerking.

Uitreiking
Belangstellenden zijn vandaag (dinsdag 12 december) van harte welkom bij de uitreiking in de Aula (Academiezaal) Tijd: 15.30 tot 17.00 uur. Hier zullen de stipendiaten hun onderzoek presenteren en prof. Ellen Van Wolde interviewt  hun decanen over het belang van de onderzoeken. 

Meer informatie


Margie Alders

06 82 21 68 78

inloggen