Nieuws Comeniusprijs onderwijsapp GreyMap anatomie

23 april 2018

GreyMap is een innovatieve onderwijsapp waarmee studenten hersenanatomie leren aan de hand van 3D-hologrammen. Om deze app verder te ontwikkelen hebben de bedenkers, promovendi Dylan Henssen en Guido de Jong van het Radboudumc, samen met docent Sharon Kolk van de Radboud Universiteit een Comenius-grant van 50.000 euro ontvangen.

Kennis van de anatomie en ontwikkeling van de hersenen is voor studenten van groot belang. Met de onderwijsapp GreyMap leren zij de structuren van de hersenen aan de hand van hologrammen. Deze virtuele 3D-hersenen worden in de ruimte geplaatst naast echte hersenpreparaten. De app maakt gebruik van augmented reality: de iPad wordt op een papiertje met een hersensymbooltje gericht; vervolgens zie je op het tabletscherm een virtueel hersenmodel.

‘Zo kan een student het 3D-hersenmodel naast een echte hersenpreparaat bekijken’, zegt Dylan Henssen, promovendus op het gebied van neuroanatomie. ‘Je ziet in het 3D-model met kleuren de verschillende hersengebieden, die je vervolgens in de echte hersenen kunt terug vinden.’

 

Meer nieuws


Ignacio Malagon, Nederlands eerste hoogleraar Kinderanesthesiologie

21 januari 2019

Ignacio Malagon is met ingang van 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar Kinderanesthesiologie aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Hij is de eerste hoogleraar op dit gebied in Nederland.

lees meer

Zwangerschapsecho beschikbaar stellen in ontwikkelingslanden

21 januari 2019

Thomas van den Heuvel van het Radboudumc ontwikkelde een goedkoop echosysteem dat automatisch zwangerschapsduur, stuitliggingen en tweelingzwangerschappen kan detecteren.

lees meer

Onderzoek doen met een verstandelijke beperking Nieuwe richtlijn voor inclusief gezondheidsonderzoek

14 januari 2019

Patiënten werken steeds vaker mee aan wetenschappelijk onderzoek naar hun aandoening. Maar hoe doe je dat bij mensen met een verstandelijke beperking? Tessa Frankena van het Radboudumc zocht het uit.

lees meer

Innovation­award voor fysiotherapeu­ten Yvonne Geurts en Shanna Bloemen

14 januari 2019

Ze kregen de award voor hun inzet en succesvolle implementatie van het innovatieve concept: Beter uit Bed. Met hun enthousiasme en een geheel andere blik op de gezondheidszorg hebben ze het hele huis letterlijk in beweging gekregen.

lees meer

Cees Buren verlaat Radboudumc per 1 juli aanstaande

11 januari 2019

Cees Buren, lid van de Raad van Bestuur en CFO, zal per 1 juli aanstaande na acht jaar het Radboudumc verlaten.

lees meer
  • Snel naar