Agenda Radboud Teaching and Learning Centre (TLC)

 

  • Afsluiting academisch jaar - 24 juni 2021

Op 24 juni sluiten we het academisch jaar af met een sessie waarin we vooruitkijken naar het eerste studiejaar van aankomend studenten.Onderzoeker Petrie van der Zanden neemt ons mee in factoren voor studiesucces in het eerste jaar. (Deze sessie is met name interessant voor docenten die in Bachelorjaar 1 lesgeven)  Lees hier meer informatie 
 

  • TLC Inspiratiesessie 1 juli 16.00 - 17.00 uur

Tijdens de inspiratiesessie wordt ingezoomd op de aankomend studenten die staan te popelen om aan onze universiteit te studeren. Lees hier meer informatie

 

 

Onderwijs Doelgroepen Docenten Nieuws voor docenten

Op deze pagina vind je actuele informatie en nieuws voor docenten. Zo ben je altijd op de hoogte van de ontwikkelingen en het laatste nieuws.


Nieuwsalert

Wil je altijd automatisch op de hoogte zijn van het laatste nieuws voor docenten? Ga naar het blok "Nieuws" en klik op "bekijk alles". Linksboven kun je een e-mailalert instellen.

Contact

Vragen?
Algemene vragen kun je stellen via het loket.
contact

Doe inspiratie op in de 'Etalage Toolbox Digitale Leermiddelen'

Op Brightspace is de nieuwe cursus 'Etalage Toolbox Digitale Leermiddelen' toegevoegd voor alle docenten van de academische opleidingen.

lees meer

Doe inspiratie op in de 'Etalage Toolbox Digitale Leermiddelen'

Op Brightspace is de nieuwe cursus “Etalage Toolbox Digitale Leermiddelen” toegevoegd voor alle docenten van de academische opleidingen en medewerkers van de RHA.Ter inspiratie vind je hier voorbeelden van en ervaringen met verschillende digitale leermiddelen. Denk hierbij aan de inzet van e-learningmodules en video’s binnen het onderwijs, zoals een online escaperoom, een virtuele patiëntencasus en een interactieve video.

Heb je een vraag over de etalage of een collega die geen toegang heeft en de etalage ook wil bekijken? Stuur dan een mail naar digitaallereneninnoveren.rha@radboudumc.nl


Organisatie & Uitvoering van het onderwijs

Hieronder vind je informatie over de meest recente werkinstructies en handleidingen van applicaties en systemen die docenten gebruiken.

Meer informatie

Organisatie & Uitvoering van het onderwijs

De meest recente informatie over de organisatie en uitvoering van onderwijs en de ondersteuning vind je op SharePoint Onderwijslogistiek

Hier staat informatie over de academische opleidingen GNK en BMW/BMS. Denk hierbij aan overzichten van coördinatoren, informatie over de roostering, evaluaties en werkinstructies om opleiding specifieke informatie uit de systemen te halen (bijvoorbeeld deelnemers- en presentielijsten).

Heb je geen toegang of mis je informatie? Stuur dan een e-mail naar producentencurriculum2015.rha@radboudumc.nl


  • Brightspace is de digitale leeromgeving. Het biedt veel mogelijkheden zoals discussiefora, formatief toetsen, een digitaal portfolio of het embedden van kennisclips.

    Bekijk de handleidingen van Brightspace

     


Stand van zaken implementatie Microsoft Teams

Skype voor Bedrijven wordt vervangen door Microsoft Teams. Je krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

lees meer

Stand van zaken implementatie Microsoft Teams

De komende tijd wordt Skype voor Bedrijven vervangen door Microsoft Teams als bedrijfscommunicatiemiddel voor videobellen en chat. Je krijgt hiervoor een persoonlijke uitnodiging van Informatie Management. Teams vervangt alleen Skype als bedrijfscommunicatiemiddel. De toegang tot andere onderwijsapplicaties, zoals Brightspace en Virtual Classroom, wijzigt niet door de introductie van Teams. 

Gebruik van Teams

Zodra je toegang hebt gekregen tot Microsoft Teams, kun je Teams gebruiken via je internetbrowser of via een eigen device (zoals je telefoon). Je kunt dan zelf videobeloverleggen inplannen. Het programma wordt vooralsnog niet geïnstalleerd op je werkplek (VMWare) in Windows 7. Je kunt Teams daarin via de internetbrowser (Google Chrome) gebruiken voor chat en het samenwerken in documenten. Wil je meer weten over de stand van zaken van Windows 10? Lees hier meer informatie.  
 
Als je nog geen toegang tot Teams hebt, maar al wel een uitnodiging hebt gekregen, kun je al wel als gast aan Teams videobelafspraken deelnemen. Je kunt daarvoor de Teamsapp installeren op een eigen device. Lees hier de instructies.

Pilot

De komende tijd gaat een pilotgroep aan de slag voor de verkenning van de mogelijkheden van Teams voor het onderwijs.

Meer informatie

Wil je eerder aan de slag met Teams? Neem dan contact op via: 1loket.rha@radboudumc.nl

Lees hier meer informatie over Microsoft Teams

 


Plagiaatcontrole functionaliteit Ouriginal (Urkund) vervangt Turnitin

De plagiaatcontrole functionaliteit van Turnitin is op 31 maart vervangen door Ouriginal (Urkund).

lees meer

Plagiaatcontrole functionaliteit Ouriginal (Urkund) vervangt Turnitin

De afgelopen jaren was Turnitin als platform beschikbaar voor plagiaatcontrole en het geven van online feedback. De plagiaatcontrolefunctionaliteit van Turnitin is op 31 maart vervangen door Ouriginal (Urkund). De feedbackfunctionaliteiten zijn vervangen door de feedbackmogelijkheden die Brightspace biedt. 

Het komende half jaar (tot 26 september) kun je Turnitin nog raadplegen. Wil je eerder ingeleverd werk, plagiaatcontrolerapporten en gegeven feedback bekijken? Dan volg je deze stappen.

 Informatie over het gebruik van Ouriginal (Urkund)

  • Hoe zet je Ouriginal (Urkund) bij een opdracht aan? Lees meer
  • Hoe lees je plagiaatcontrolerapporten in Ouriginal (Urkund)? Lees meer

Meer informatie

Heb je vragen of wil je hulp of ondersteuning? Neem contact op met 1loket.rha@radboudumc.nl 

Lees hier meer informatie over het gebruik van Ouriginal (Urkund) via het web en je (Ouriginal-) Urkundmailadres

 Radboudumc Health Academy leerkompas

Het leerkompas is de koers van ons onderwijs, opleiden en ontwikkelen. Op deze manier leiden we de health professional van de toekomst op. En onderscheiden we ons van andere medische faculteiten. bekijk leerkompas