18 mei 2021

Toen de basisbeurs afgeschaft werd, zijn er afspraken gemaakt over de besteding van het geld. Bij de invoering van het studievoorschot is wettelijk bepaald dat het geld dat hierbij vrijkwam, geïnvesteerd moet worden in de kwaliteit van het hoger onderwijs.

De accenten van de medische faculteit
Een deel van de beschikbare middelen wordt universiteitsbreed ingezet, voor specifieke investeringen in faciliteiten en infrastructuur. De faculteiten hebben ook een budget tot hun beschikking op basis van het aantal ingeschreven studenten. Dit is in te zetten op eigen accenten. De universiteit onderscheidt zes thema's. De medische faculteit heeft ervoor gekozen de middelen te verdelen over drie daarvan:

• Begeleiding studenten
• Onderwijsfaciliteiten
• Professionalisering docenten

Deze thema's zijn in samenwerking met de medezeggenschap bepaald. De overige thema's worden in het huidige beleid ‘bediend’. 

Videoserie
We willen onze studenten meenemen in wat er precies gebeurt met de studievoorschotmiddelen na het afschaffen van de basisbeurs. Om dat in beeld te brengen, maken we een videoserie waarbij in beeld gebracht wordt hoe studenten van de medische faculteit baat hebben bij de besteding van deze studievoorschotmiddelen. De eerste video met als thema ‘coaching in de praktijk’, staat deze week online.

Lees meer informatie over de besteding van de kwaliteitsgelden
 

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Health Academy docenten

Meer nieuws


Onderwijs op de campus in het nieuwe collegejaar Wat betekent dit voor het onderwijs vanuit het Radboudumc?

30 augustus 2021

Onze campus vanaf het nieuwe collegejaar weer voor een groot deel open kan. Wij informeren je graag wat dit voor het onderwijs vanuit het Radboudumc betekent.

lees meer

Zelftesten vanaf 1 mei online te bestellen

3 mei 2021

De testen zijn online aan te vragen en worden thuisbezorgd

lees meer

Fysiek onderwijs medische faculteit tot aan de zomer geen uitbreiding

19 april 2021

De medische faculteit biedt momenteel al veel praktijkonderwijs aan op de campus. Gezien de druk op de patiëntenzorg kiezen we ervoor om dit niet uit te breiden

lees meer