17 november 2022

In een snel veranderende samenleving en wankele wereld als die waarin wij op dit moment leven, is het de vraag waarvoor en hoe we onze jongeren opleiden. Zijn onze onderwijsmethoden en opvattingen nog passend bij hoe jongeren in het leven staan en willen leren? En hebben afgestudeerden wel de juiste skills en kennis om op de arbeidsmarkt aan de slag te gaan? Deze vragen staan centraal tijdens de Onderwijsdagen 2023. Daarom is het thema van dit jaar Vandaag opleiden voor morgen.

We werken in het programma met vier lijnen, die in de introductie in de bijlage verder worden toegelicht:

  1. De docent – De docent als eeuwige student
  2. De student-docent relatie – De student als collega
  3. De onderwijspraktijk – Trending topics
  4. De samenleving – Lost in transition

De Onderwijsdagen 2023 zijn van maandag 20 t/m donderdag 23 maart 2023. Dit jaar wordt wederom samen gewerkt tussen RU, Radboudumc, HAN University of Applied Sciences en ROC Nijmegen om een afwisselend programma aan te bieden waarin collega’s van verschillende instellingen elkaar kunnen ontmoeten. De activiteiten vindt deels online en deels live op locatie plaats. Er is in het programma ruimte voor verschillende soorten activiteiten, denk bijvoorbeeld aan een workshop, debat of atelier. Er zijn elke dag 4 sessierondes van 45 minuten. In het blokkenschema in de bijlage kun je de tijden van de sessierondes bekijken en zien welke rondes online zijn en welke op locatie. Kijk ter inspiratie ook sessies van vorig jaar terug: Radboud Teaching and Learning Centre - YouTube.

Wil je zelf bijdragen aan het programma? Via het aanmeldformulier kun je aan ons doorgeven wat voor sessie je zou willen geven. We ontvangen de ingevulde formulieren graag vóór 21 november 2022.

Heb je vragen of wil je aanmelden, mail dan naar onderwijsdagen@ru.nl.

  • Meer weten over deze onderwerpen? Klik dan via onderstaande buttons door naar meer nieuws.

    Health Academy docenten

Meer nieuws

  • Medewerkers
  • Intranet