Onderwijs Doelgroepen Scholieren Radboud College Tours en Thema Tours

Wat zijn College Tours en Thema Tours?

Door het volgen van een College Tour of Thema Tour kun jij kennismaken met verschillende zorg- en paramedische beroepen in het ziekenhuis. Tijdens een avondprogramma volg je verschillende workshops op een echte werkplek.

lees meer

Wat zijn College Tours en Thema Tours?

Door het volgen van een College Tour of Thema Tour kun jij kennismaken met verschillende zorg- en paramedische beroepen in het ziekenhuis. Tijdens een avondprogramma volg je verschillende workshops op een echte werkplek. Tijdens deze workshops kun je zien en ervaren wat een beroep in de praktijk inhoudt en of dit beroep bij jou past. Studenten en professionals verzorgen de workshops en kunnen al jouw vragen over de opleiding en het beroep beantwoorden.

Locatie en tijdstip
De bijeenkomsten worden gehouden in het Radboudumc en starten om 19.00 uur in de Nicolaas Tulpzaal (route 606 via de hoofdingang) en eindigen om 21.45 uur.

Radboud College Tour

Tijdens een Radboud College Tour is er aandacht voor een beroep (bij enkele Tours meerdere beroepen). Na een introductie, waarbij studenten informatie geven over de opleiding en hun ervaringen met het beroep, neem je in kleine groepjes deel aan twee of drie workshops op verschillende afdelingen. Studenten en medewerkers laten je zien en ervaren wat het beroep in de praktijk inhoudt. Je gaat zelf aan de slag met het oefenen van vaardigheden zoals bijvoorbeeld bloeddruk meten en röntgenfoto's maken. Bovendien is er ruimte om al je vragen over het beroep en de opleiding te stellen.

Radboud Thema Tour

Tijdens een Radboud Thema Tour kun je kennismaken met drie verschillende zorgberoepen. Bij deze Thema Tours staat een casus van een patiënt centraal met daaromheen de rol van de vier betrokken zorgprofessionals. Je volgt workshops op de verschillende werkplekken en ondekt op welke wijze de professionals betrokken zijn bij de zorg en de behandeling van de patiënt. Op deze wijze leer je de inhoud en de werkzaamheden van drie verschillende beroepen kennen. Tijdens de workshops ga je onder begeleiding van een student zelf activiteiten uitvoeren die horen bij het betreffende beroep.

De Thema Tours zijn vooral voor scholieren die zich breed willen oriënteren op verschillende zorgberoepen.


Contact

Dominique de Santy

contactformulier

Voor wie zijn College Tours en Thema Tours?

Scholieren die belangstelling hebben voor een beroep in de zorg. Je bent minimaal 14 jaar en maximaal 20 jaar oud en volgt een vwo, havo of vmbo tl/kader opleiding.

lees meer

Voor wie zijn College Tours en Thema Tours?

De Radboud College Tours en Thema Tours worden georganiseerd voor scholieren van vwo, havo en vmbo (tl/kader). Je bent minimaal 14 jaar en maximaal 20 jaar oud en je hebt belangstelling voor een beroep in de zorg.

Wil jij graag samen met je ouders kennismaken met de zorgberoepen die tijdens de verschillende tours aan bod komen? Bezoek dan de Kick-off avond die gehouden wordt bij de start van het nieuwe schooljaar 2019/2020. 

 


Programma schooljaar 2021-2022

In november 2021 en februari 2022 zijn er Digitale Radboud College Tours georganiseerd voor de opleidingen verpleegkunde, doktersassistent en MBRT. Momenteel staan er geen College Tours gepland en is aanmelden hiervoor dus niet mogelijk.


Locatie

Ingang: Hoofdingang
Route: 606

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Nicolaas Tulp zaal
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 606 (Nicolaas Tulp zaal)

College Tours


Verpleegkunde College Tour

Het verpleegkundig beroep is veelzijdig, en steeds in beweging. Heb jij interesse in de opleiding tot verpleegkundige?

lees meer

Beroepen op de operatiekamer College Tour

Als Operatieassistent en Anesthesiemedewerker werk je intensief samen met een team van professionals op een operatiekamer.

lees meer

MBRT College Tour

Ben jij benieuwd naar een opleiding en beroep waarin zowel techniek als zorg centraal staan? Als student MBRT leer je werken met geavanceerde apparatuur. Daarbij heb je een belangrijke rol bij het begeleiden en ondersteunen van de patiënt tijdens een onderzoek en behandeling.

lees meer

Mbo zorgberoepen College Tour

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding en het beroep van de doktersassistent en of de verpleegkundige op mbo-niveau? Kom kijken naar de mogelijkheden.

lees meer
  • Medewerkers
  • Intranet