Over deze Radboud College Tour

Het volgen van deze Radboud College Tour biedt 3e en 4e jaars vmbo- (tl en kader) en havo-scholieren met interesse voor een zorgopleiding, de unieke kans om kennis te maken met deze beroepen in het ziekenhuis op mbo niveau.

Op deze avond maak je kennis met de twee verschillende beroepen rondom de zorg voor een patiënt. Je volgt in kleine groepjes workshops op een polikliniek en een verpleegafdeling. Zo krijg je een goed beeld van deze twee beroepen, de opleiding, de werkomgeving en de werkzaamheden. Tijdens deze workshops ga je zelf aan de slag. Je mag bijvoorbeeld oefenen om bloed te prikken en een bloeddruk van een student te meten. 

Je wordt op deze avond begeleid door medewerkers en studenten. Zij vertellen waarom zij gekozen hebben voor dit beroep. Je kunt tijdens deze workshops al jouw vragen over de opleiding of het beroep aan ze voorleggen.


Over deze Radboud College Tour

Tijdens deze Radboud College Tour kun je kennismaken met de opleiding tot doktersassistent en verpleegkundige op mbo niveau.

lees meer

In het kort

 • Middelbare scholieren (14 jaar t/m 20 jaar) niveau vmbo-tl/ kader en havo. Ouders kunnen niet deelnemen aan deze avond.


 • Goed om te weten

  • Controleer of je het juiste e-mailadres hebt opgegeven.
  • Heb je een e-ticket ontvangen? Print deze uit of neem hem mee op je Smartphone.
  • De indeling van de groepen wordt door de organisatie bepaald. Wisselen is niet mogelijk.
  • Ben je ziek of verhinderd? Meld je op tijd af zodat een andere scholier de kans krijgt om deel te nemen.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent.
  • Laat sieraden en waardevolle spullen thuis.
  • Trek gemakkelijke kleding en platte schoenen aan.
  • Heb je lang haar? Zorg dan dat dit tijdens de workshops niet los gedragen wordt.
  • Vul na afloop het digitale evaluatieformulier (via link e-mail).
  • Na drie weken ontvang je  (na invullen van de evaluatie) een bewijs van deelname.

  Stel je in op een actieve en leerzame avond!

 • Aanwezigheid

  Wij willen jou als deelnemer wijzen op je verantwoordelijkheid om deel te nemen aan de tour waarvoor jij je hebt aangemeld. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend.

  Mocht je niet kunnen deelnemen dan vragen wij je om minimaal 1 week voorafgaand aan deze avond je afmelding door te geven. Dit geeft ons de tijd om een andere scholier jouw plaats aan te bieden.
   

Vier vragen aan Britt Magdelijns

Britt doet de opleiding mbo verpleegkunde. Daarnaast gaf zij een workshop tijdens een Radboud College Tour.

lees meer

Vier vragen aan Britt Magdelijns

Britt is vierdejaars student mbo verpleegkunde en loopt stage bij het Radboudumc.

1. Hoe ben jij bij deze studie terecht gekomen en wat heeft jou geïnspireerd?

Door zorg rondom mijn eigen familie ben ik ook zelf in ‘het zorg wereldje’ terecht gekomen. Ik stond dichtbij verpleegkundigen en vond het erg interessant wat zij deden. Vervolgens ben ik naar meerdere opendagen geweest. Dit heeft mij bevestigd dat deze opleiding echt wat voor mij is.

2. Hoe bevalt de opleiding verpleegkunde en wat stimuleert jou?

In de opleiding haal ik meer uit mezelf dan ik had verwacht. Je leert elke dag opnieuw dingen bij. Dit maakt het voor mij zo interessant. Waardoor ik graag weer met een nieuwe werkdag begin. Voor mij zijn de eerste jaren gelukkig erg mee gevallen, ondanks dat ik een vmbo-k diploma heb. Leren voor tentamens hoort er natuurlijk bij, maar minder dan ik had verwacht.

3. Kun jij wat vertellen over je stage- ervaringen en in het bijzonder bij het Radboudumc?

Momenteel loop ik stage in het Radboudumc op de afdeling medische oncologie. Omdat dit mijn laatste jaar is van de mbo opleiding bestaat dit hele jaar uit stage. Dit ervaar ik als erg prettig. Op deze manier kan ik rustig starten en kennis maken met het ziekenhuis. Dit is namelijk mijn 1e ziekenhuis stage. De afdeling omschrijf ik als erg leerzaam, maar ook moeilijk en soms pittig. De patiënten hebben vaak een somber vooruit zicht waarmee je als verpleegkundige te maken krijgt. Toch vind ik het een hele fijne afdeling, omdat ik hier veel verschillende dingen zie en daarvan weer mag leren.

4. Hoe vond jij het om een workshop te geven tijdens de College Tour en wat is volgens jou de meerwaarde voor scholieren om een College Tour te bezoeken?

Ik heb samen met een andere student een workshop gegeven bij een Radboud college tour. Ik vond het erg leuk om middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in de zorg wat kleine dingetjes mee te geven en de afdeling te laten zien. Wanneer je twijfelt of je wilt de bevestiging voor je zelf hebben om bijvoorbeeld de verpleegkunde opleiding te gaan doen, is het zeker een aanrader om een Radboud college tour te bezoeken.


Een baan als doktersassistent of verpleeg­kundige

Wat betekent het om doktersassistent of mbo-verpleegkundige te zijn?

lees meer

Een baan als doktersassistent of verpleeg­kundige

Doktersassistent
Als doktersassistent ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor de patiënt. Je begeleidt de patiënt door het geven van uitleg en voorlichting. Je verricht vaardigheden als bloeddrukmeten, injecties toedienen en controles van bijvoorbeeld diabetespatiënten. Je assisteert de arts bij handelingen of ingrepen en hebt een taak in de administratie en verwerking van medische gegevens.

Verpleegkundige
Als verpleegkundige ben je veelzijdig.Je bent geduldig, begripvol en staat stevig in je schoenen. Voor dit beroep heb je een goede lichamelijke conditie nodig omdat je veel loopt, tilt en te maken krijgt met een hoge werkdruk. Je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie en werkt in  onregelmatige diensten. 

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de opleiding verpleegkunde en doktersassistent op mbo niveau een samenwerkingsverband met ROC Nijmegen.

lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de opleiding verpleegkunde en doktersassistent op mbo niveau een samenwerkingsverband met het ROC Nijmegen.

Kijk voor meer informatie over de opleiding mbo verpleegkunde op de website van ROC Nijmegen.
Kijk voor meer informatie over de opleiding mbo doktersassistent op de website van ROC Nijmegen.
.

Meer weten? Neem contact op

Dominique de Santy

contactformulier

Locatie

Ingang: Hoofdingang
Route: 606

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Nicolaas Tulp zaal
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 606 (Nicolaas Tulp zaal)
 • Medewerkers
 • Intranet