Over deze Radboud College Tour

Tijdens deze Radboud College Tour maak je kennis met studenten van de hbo opleiding MBRT. Op de afdelingen Beeldvorming en Bestraling volg je verschillende workshops.

lees meer

Over deze Radboud College Tour

Deze Radboud College Tour is een unieke kans om kennis te maken met de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en het toekomstige beroep. In de vorm van workshops maak je in kleine groepjes kennis met de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie
De MBRT studenten vertellen over hun vak en hoe de techniek wordt ingezet voor diagnostiek en behandeling van de patiënt. Je ervaart de mogelijkheden van magnetische resonantie, echografie, röntgenstralen en isotopen. Je mag op de verschillende afdelingen deze technieken bekijken en onder begeleiding uitvoeren. 

Aanmelden

Je kunt je hier inschrijven voor de Radboud College Tour MBRT. Nadat je je aangemeld hebt ontvang je 5 dagen voorafgaand aan de Tour een e-ticket en het programma. inschrijven

In het kort

 • Vwo, havo en MBO niveau 4 scholieren (14 t/m 20 jaar) met interesse in de hbo opleiding MBRT (bij voorkeur met een NG of NT profiel). Ouders kunnen niet deelnemen aan deze avond.


 • Goed om te weten

  • Controleer of je het juiste e-mailadres hebt opgegeven.
  • Heb je een e-ticket ontvangen? Print deze uit of neem hem mee op je Smartphone.
  • De indeling van de groepen wordt door de organisatie bepaald. Wisselen is niet mogelijk.
  • Ben je ziek of verhinderd? Meld je op tijd af zodat een andere scholier de kans krijgt om deel te nemen.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent.
  • Laat sieraden en waardevolle spullen thuis.
  • Trek gemakkelijke kleding en platte schoenen aan.
  • Heb je lang haar? Zorg dan dat dit tijdens de workshops niet los gedragen wordt.
  • Vul na afloop het digitale evaluatieformulier (via link e-mail).
  • Na drie weken ontvang je (na invullen van de evaluatie) een bewijs van deelname.
  Stel je in op een actieve en leerzame avond!
   

 • Aanwezigheid

  Wij willen jou als deelnemer wijzen op je verantwoordelijkheid om deel te nemen aan de Kick-off avond waarvoor jij je hebt aangemeld. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend.

  Mocht je niet kunnen deelnemen dan vragen wij je om minimaal 1 week voorafgaand aan deze avond je afmelding door te geven. Dit geeft ons de tijd om een andere scholier jouw plaats aan te bieden.

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de voltijds opleiding MBRT een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool Eindhoven.

lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de voltijds opleiding MBRT een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool Eindhoven en een speciaal Radboud Plus Traject.

Kijk voor meer informatie over de opleiding MBRT op de website van Fontys Hogeschool.

Een baan als MBB'er

Wat betekent het om mmb'er te zijn? En wat verwachten we van jou?

lees meer

Een baan als MBB'er

Beroep:

In het Radboudumc kun je als mbb'er werken op de afdeling Radiologie, Nucleaire geneeskunde of de afdeling Radiotherapie. Je werkt met zeer geavanceerde apparatuur mee aan diverse röntgenonderzoeken, echografie, MRI, CT-scan en PET-scan en Nucleaire onderzoeken. Op de afdeling Radiotherapie werk je mee aan radiotherapie (bestraling) bij ernstig zieke patiënten. Het geven van voorlichting en het begeleiden van patiënten bij onderzoek is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. 
Een vakgebied met een combinatie van techniek en zorg.

Wat verwachten wij van jou?
Omdat je patiënten begeleidt voorafgaand aan, tijdens en na het onderzoek is communicatie een belangrijk onderdeel van je werk. Je kunt goed observeren, werkt zelfstandig, nauwkeurig en bent verantwoordelijk. Omdat je te maken krijgt met spoedgevallen is het belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent. Je vindt werken met apparaten én met patiënten een leuke combinatie.


Een verslag van Merle

Merle was begeleider bij een eerdere Radboud College Tour MBRT.

lees verder

Een verslag van Merle

Op dinsdag 17 maart was de Radboud Collegetour Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Er kwamen 30 scholieren om te horen en ervaren of de MBRT opleiding bij ze past. Op deze avond was het mogelijk om op de afdeling Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie een kijkje te nemen en er zelf ook aan de slag te gaan.

In drie groepen gingen we naar de verschillende afdelingen onder begeleiding van praktijkbegeleiders en derdejaars studenten.

Nucleaire geneeskunde

Bij Nucleaire Geneeskunde maakte een groepje scholieren kennis met 'gammacamera's en de Pet-CT'. Na uitleg over deze apparaten maakten ze kennis met het gewicht van lood en werd door hen de reikwijdte van straling gemeten.

Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie mochten de scholieren een kijkje nemen bij verschillende bestralingstoestellen. In de ruimte van de bedieningsapparatuur van het bestralingsapparaat maakten de dikke muren veel indruk. Scholieren mochten zelf ervaren hoe het is om op een bestralingstoestel te liggen.

Radiologie

Bij de afdeling Radiologie werd er een kijkje genomen bij de CT-scan, MRI-scan, skeletkamer en op de doorlichtkamer. De scholieren mochten op de doorlichtkamer zelf doorlichten. In plaats van een patiënt werd een slang gebruikt die in bochten op de tafel lag.


Meer weten? Neem contact op

Dominique de Santy

contact

Locatie

Ingang: Hoofdingang
Route: 606

bekijk route

Locatie

Bezoekadres

Nicolaas Tulp zaal
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 606 (Nicolaas Tulp zaal)