Over deze Radboud College Tour

Tijdens deze Radboud College Tour maak je kennis met studenten van de hbo opleiding MBRT. En wordt je meegenomen over de afdeling en laten de studenten zien wat dit beroep inhoudt.

lees meer

Over deze Radboud College Tour

Deze digitale Radboud College Tour is een unieke kans om kennis te maken met de opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) en het toekomstige beroep. Je gaat kennis maken met de afdelingen Radiologie en Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie
De MBRT studenten vertellen over hun vak en hoe de techniek wordt ingezet voor diagnostiek en behandeling van de patiënt.

Aanmelden voor 1 november

Wil jij erbij zijn? Laat het ons weten via het online formulier.

meld je aan!

Contact

Dominique de Santy
Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten.

contact

Over dit beroep

Een baan als MBB'er

Wat betekent het om mmb'er te zijn? En wat verwachten we van jou?

lees meer

Een baan als MBB'er

Beroep:

In het Radboudumc kun je als mbb'er werken op de afdeling Radiologie, Nucleaire geneeskunde of de afdeling Radiotherapie. Je werkt met zeer geavanceerde apparatuur mee aan diverse röntgenonderzoeken, echografie, MRI, CT-scan en PET-scan en Nucleaire onderzoeken. Op de afdeling Radiotherapie werk je mee aan radiotherapie (bestraling) bij ernstig zieke patiënten. Het geven van voorlichting en het begeleiden van patiënten bij onderzoek is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. 
Een vakgebied met een combinatie van techniek en zorg.

Wat verwachten wij van jou?
Omdat je patiënten begeleidt voorafgaand aan, tijdens en na het onderzoek is communicatie een belangrijk onderdeel van je werk. Je kunt goed observeren, werkt zelfstandig, nauwkeurig en bent verantwoordelijk. Omdat je te maken krijgt met spoedgevallen is het belangrijk dat je flexibel en stressbestendig bent. Je vindt werken met apparaten én met patiënten een leuke combinatie.


De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de voltijds opleiding MBRT een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool Eindhoven.

lees meer

De opleiding

Het Radboudumc heeft op het gebied van stages voor de voltijds opleiding MBRT een samenwerkingsverband met Fontys Hogeschool Eindhoven.

Kijk voor meer informatie over de opleiding MBRT op de website van Fontys Hogeschool.


Een verslag van Merle

Merle was begeleider bij een eerdere Radboud College Tour MBRT. lees verder

Een verslag van Merle

Op dinsdag 17 maart was de Radboud Collegetour Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken. Er kwamen 30 scholieren om te horen en ervaren of de MBRT opleiding bij ze past. Op deze avond was het mogelijk om op de afdeling Radiologie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie een kijkje te nemen en er zelf ook aan de slag te gaan.

In drie groepen gingen we naar de verschillende afdelingen onder begeleiding van praktijkbegeleiders en derdejaars studenten.

Nucleaire geneeskunde

Bij Nucleaire Geneeskunde maakte een groepje scholieren kennis met 'gammacamera's en de Pet-CT'. Na uitleg over deze apparaten maakten ze kennis met het gewicht van lood en werd door hen de reikwijdte van straling gemeten.

Radiotherapie

Op de afdeling Radiotherapie mochten de scholieren een kijkje nemen bij verschillende bestralingstoestellen. In de ruimte van de bedieningsapparatuur van het bestralingsapparaat maakten de dikke muren veel indruk. Scholieren mochten zelf ervaren hoe het is om op een bestralingstoestel te liggen.

Radiologie

Bij de afdeling Radiologie werd er een kijkje genomen bij de CT-scan, MRI-scan, skeletkamer en op de doorlichtkamer. De scholieren mochten op de doorlichtkamer zelf doorlichten. In plaats van een patiënt werd een slang gebruikt die in bochten op de tafel lag.

  • Medewerkers
  • Intranet