Onderwijs Events A0118961 OOR ON Opleidingsmiddag

Over het event

De Onderwijs- en OpleidingsRegio Oost-Nederland (OOR ON), organiseert op donderdag 4 maart 2021 een digitale opleidingsmiddag voor iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleiding.

lees meer

Over het event

Hoe houd je je als dokter staande in de digitale wereld waarin we nu noodgedwongen door een wereldwijde pandemie in terecht zijn gekomen? Spreekuren moeten anders worden georganiseerd, patiëntencontact verloopt veelal digitaal op afstand en het onderwijs wordt grotendeels virtueel georganiseerd. De vragen die in het programma aan bod komen zijn onder andere: 

  • Hoe houd je de aandacht vast in online programma’s en onderwijs?
  • Hoe behaal je de leerdoelen in het onderwijs?
  • Wat doet de digitale wereld met je als dokter, zowel mentaal als fysiek?
  • Wat zijn de digitale innovaties in de zorg en medisch onderwijs waar we ons voordeel mee kunnen doen?

De doelstelling van de OOR ON opleidingsmiddag is om AIOS, opleiders, supervisoren en anderen die bij de medische vervolgopleiding in de eerste en tweede lijn betrokken zijn, meer bewust te maken op dit thema, waarbij we inzetten op praktische handvatten.

In de workshops willen we ons graag richten op de dialoog tussen de deelnemers en presentatoren om zodoende van elkaars praktijkvoorbeelden te leren. 

 

Inschrijven

De inschrijving is gesloten. Er zijn helaas geen plaatsen meer beschikbaar. Bij het blokje inschrijven wachtlijst, kun je jezelf op de wachtlijst plaatsen. naar het formulier

Programma

Deelname aan deze middag is gratis.

lees meer

Programma

16.00 uur: Welkom

16.05 uur: Plenaire start
Prof. dr. ir. Daan Dohmen, Professor Digital Transformation in Healthcare

16.30 uur: Workshop ronde 1 

• WS 1 – Digitaal onderwijs
• WS 2 – Digitale patiëntenzorg
• WS 3 – Digitale innovaties in de zorg

17.15 uur: Korte wisselpauze

17.25 uur: Workshop ronde 2 

• WS 1 – Digitaal onderwijs
• WS 2 – Digitale patiëntenzorg
• WS 3 – Digitale innovaties in de zorg

18.10 uur: Plenaire afsluiting

Toelichting workshops

Workshop 1 – Digitaal onderwijs; Do's & Dont's
Waar houd je rekening mee bij het ontwikkelen van online onderwijs? Hoe presenteer je een online les? En wat zijn tips en tricks om iedereen actief en gemotiveerd te houden?
Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met deze onderwerpen.

Workshop 2 – Digitale patiëntenzorg: Een consult op afstand: hoe doe ik dat?
In deze interactieve workshop maak je kennis met diverse aspecten van het digitale consult en ontvang je tips om hiermee zelf aan de slag te gaan.
Deelnemers krijgen inzicht in de do’s en dont’s in de digitale spreekkamer en zullen aan de hand van live voorbeeldgesprekken met acteurs inspiratie opdoen voor de eigen werkpraktijk.
 
Workshop 3 – Digitale innovaties in de zorg. Echt een vooruitgang!?
In de workshop zullen we met elkaar onze ervaringen delen m.b.t. digitale innovaties waar je al mee te maken hebt of binnenkort gaat krijgen. Aan de hand van de volgende vragen zullen we in kleinere groepen met elkaar in gesprek gaan: 

  • Op welke manier gaan we aios en supervisoren voorbereiden op het werken met alle digitale innovaties die op ons afkomen?
  • Als je kijkt naar hoe het vak zich ontwikkelt in het kader van digitale innovaties (zowel de mogelijkheden als de beperkingen), zou je dan opnieuw kiezen voor de studie geneeskunde?

 


Contact Events

Bianca Gremmen-van Bergen
Projectmedewerker

(06) 27 20 96 01
contact

Doelgroep

Opleiders, aios, supervisoren, medisch managers, onderwijskundigen en bestuurders. Kortom: iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleiding.